To Top
21:02 Σάββατο
23 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Περδίκης στον ACTIVE: Ο  νόμος ΔΗΣΥ είχε όνομα συγκεκριμένων υπαλλήλων
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ Περδίκης στον ACTIVE: Ο  νόμος ΔΗΣΥ είχε όνομα συγκεκριμένων...
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2017, 7:31 μμ

Οι «ιαχές» γύρω από το φρούριο και τον θεσμικό ρόλο του Γενικού Ελεγκτή, συσπειρώνουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες σπεύδουν να θωρακίσουν το πλαίσιο που κατοχυρώνει τις εξουσίες και την ανεξαρτησία του.

Μιλώντας το πρωί στον Active 107,4 και 102,5, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης έκρινε ότι κάποιοι, κατά την εκτίμηση του, επιχειρούν  να τρομοκρατήσουν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Φωνάζει ο λωποδύτης». Αυτή είναι η απάντηση του Προέδρου των Οικολόγων, Βουλευτή Γιώργου Περδίκη, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι φωνές  που ακούγονται στον ΔΗΣΥ, όπως αυτή του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου, ο οποίος παρομοίωσε τον Ελεγκτή και την Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου ως συγκοινωνούντα δοχεία, ακούστηκαν και στην δική του περίπτωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στο θέμα που ήγειρε ο ίδιος, αναφορικά με την πιθανότητα ύπαρξης ασυμβίβαστου από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, καλώντας τον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσει σε έρευνα.

«Αυτή την κατηγορία την έχουν διατυπώσει και για την περίπτωση της δική μας, ότι συνεργαζόμουν εγώ με τον Ελεγκτή για το θέμα του Χάσικου. Aρλούμπες. Φωνάζει ο λωποδύτης»

Την ίδια ώρα εξέφρασε τη λύπη του για τις χθεσινές τοποθετήσεις Τορναρίτη στον Active, διατυπώνοντας την άποψη ότι τέτοιου είδους δηλώσεις υποδεικνύουν κατάντημα και ενδεχόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης του Γενικού Ελεγκτή.

Υπενθύμισε μάλιστα πως όταν ο ΔΗΣΥ κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να διερευνήσει το θέμα που αφορούσε στο επίδομα που παραχωρεί το κράτος για οδηγούς αξιωματούχων και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση του από τους Οικολόγους, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης πράττοντας ορθά, έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Έκανε άμεσα έρευνα μετά από επιστολή στελέχους του ΔΗΣΥ και την έκανε άμεσα για να ικανοποιήσει το αίτημα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεν συμπεριφέρθηκε αρνητικά και υποτιμητικά στον ΔΗΣΥ. Αν με ρωτάτε για την έκθεση σε σχέση με τους φρουρούς των αξιωματούχων και του επιδόματος του αντίστοιχου του οδηγού για το θέμα των Οικολόγων θα μπορούσε να γράψει και άλλα πολλά που να εκθέτουν την συμπεριφορά των κομμάτων. Τους χαρίστηκε», συμπλήρωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το κράτος συνεχίζει να πληρώνει για ανύπαρκτα θέματα ασφάλειας, αφού οι αξιωματούχοι διαθέτουν αστυνομικούς για να τους ανοίγουν τις πόρτες και να τους κουβαλούν τα ψώνια από την υπεραγορά.

Παράλληλα συνταυτίστηκε με τις δηλώσεις που έγιναν από το ΑΚΕΛ, αναφορικά με την πρόταση νόμου που οδήγησε ο ΔΗΣΥ στην Ολομέλεια για τα πολιτικά δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων.

«Άλλαξαν το νόμο, ο ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ, για να ικανοποιήσουν τις εκλογικές τους ανάγκες και να καλύψουν συγκεκριμένους αξιωματούχους. Όλοι ξέρουμε στο πολιτικό κουρμπέτι ότι ο συγκεκριμένος νόμος έχει και όνομα. Τους  έχουν δώσει και όνομα συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έπρεπε να καλυφτούν μέσα από την συγκεκριμένη πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ. Είναι δύο. Η μία είναι η συγκεκριμένη που αναφέρθηκε και ο άλλος είναι σημερινός Βουλευτής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

Οι Οικολόγοι, πρόσθεσε, συμμορφώθηκαν άμεσα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2015, παρά το γεγονός ότι την καταψήφισαν.

Συγκεκριμένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος που εργάζεται στην ΑΗΚ, ακολούθησε τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Σε  δεύτερη περίπτωση, η οποία αφορούσε και πάλι άτομο που συμμετείχε στην Πολιτική Επιτροπή, το στέλεχος των Οικολόγων αναγκάστηκε να παραιτηθεί του κομματικού του αξιώματος.

  Ονούφριος Σωκράτους   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.