Υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μεταφέρθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για να του επιβληθεί ποινή σε υπόθεση σεξουαλικής φύσεως αδικημάτων στα οποία βρέθηκε ένοχος. Και ενώ η όλη διαδικασία διεξαγόταν όπως πάντοτε, σε κάποιο διάλειμμα της οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τον υπόδικο είδαν με απορία υπάλληλο του κυλικείου του δικαστηρίου να μεταφέρει προς αυτόν ένα ποτήρι φραπέ, το οποίο ο ίδιος δεν είχε παραγγείλει, ούτε και ζητήσει.

Ο υπάλληλος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το φραπέ πλήρωσε μια άγνωστη του γυναίκα, προφανώς ελλαδίτισσα όπως ανέφερε, ζητώντας να το παραδώσει στον υπόδικο. Οι αστυνομικοί που θεώρησαν ύποπτο το γεγονός αυτό, παρέλαβαν το ποτήρι με το ρόφημα και έκπληκτοι εντόπισαν εντός αυτού τέσσερις μικρές νάυλον συσκευασίες που περιείχαν άσπρη σκόνη.

Κλήθηκαν επί τόπου άντρες της ΥΚΑΝ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το φραπέ περιείχε κοκαίνη, βάρους περίπου 50 γραμμαρίων. Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στις διωκτικές αρχές, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στην ανεύρεση και σύλληψη της μυστηριώδους γυναίκας, την οποία φαίνεται ότι δεν γνώριζε κανείς από όσους εκείνη την ώρα διακινούνταν εντός του δικαστικού μεγάρου Πάφου.

Προς τον σκοπό αυτό ελέγγχονται τα κλειστά κυκλώματα του ίδιου του δικαστηρίου, αλλά και επιχειρήσεων στην γύρω περιοχή.