Μέτωπο με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου άνοιξε το ΑΚΕΛ, με αφορμή τις αποφάσεις των κομμάτων του Κέντρου για συνεργασία στις προεδρικές εκλογές και τις θέσεις τους επί της λύσης του Κυπριακού.
 
Ο Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του εξέφρασε απορία ως προς το πώς ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη θα καταφέρουν να συνεργαστούν για τις προεδρικές εκλογές. Ο κ. Στεφάνου υπέδειξε πως η ΕΔΕΚ έχει αποκηρύξει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η Αλληλεγγύη συλλήβδην είναι εναντίον της Ομοσπονδίας και το ΔΗΚΟ ισχυρίζεται πως θέλει λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Περαιτέρω, ο κ. Στεφάνου σημείωσε το γεγονός ότι τα τρία κόμματα προχώρησαν πρώτα στην επιλογή του υποψηφίου και μετά να ετοιμάσουν κοινό πρόγραμμα.
 
Απαντώντας στα όσα αναφέρονται για το ΑΚΕΛ ότι θα προχωρήσει σε επιλογή ήττας, ο κ. Στεφάνου απάντησε πως «θα είναι επιλογή νίκης και θα είναι μια επιλογή που θα εγγυάται ουσιαστική, προοδευτική αλλαγή στην Κύπρο και αυτή η προοδευτική αλλαγή έχει και πλαίσιο, έχει και περιεχόμενο. Πρώτα από όλα για να διατηρηθεί ανοικτή η προοπτική της απελευθέρωσης και της επανένωσης της Κύπρου στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, χρειάζεται να υπάρξει ανατροπή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται από τους κυβερνώντες και που υποστηρίχθηκε εντός και εκτός Βουλής από τον κ. Παπαδόπουλο, αυτό θα πρέπει να το σημειώσω, γιατί τώρα επαγγέλλεται την αλλαγή».
 
Αντιδρώντας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωσε πως είναι «κατανοητή η αντίδραση και του ΑΚΕΛ και άλλων, γιατί τους ενοχλεί αυτή η προσπάθεια συνεργασίας, θεωρώντας ότι ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο τα δικά τους κομματικά συμφέροντα». Για την Αλληλεγγύη «είναι προφανής η ανησυχία του ΑΚΕΛ για το μέτωπο που συγκροτείται στον πατριωτικό χώρο ενόψει των προεδρικών εκλογών».
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος