Πρόκειται, ενδεχομένως, για το πιο «περιζήτητο» προσαραγμένο πλοίο των ευρωπαικών θαλασσών. Το περί ου ο λόγος «Edro ΙΙ», σημαίας Σιέρρα Λεόνε, που εδώ και χρόνια ξέμεινε στα αβαθή της Πέγειας, αποτελεί το πλέον δημοφιλές ντεκόρ για την τέλεση πολιτικών γάμων στην επαρχία Πάφου, αλλά και χώρο γενικότερων οικονομικών δραστηριοτήτων που αφήνουν ουκ ολίγα οφέλη στη δημοτική αρχή.
 
Έχοντας δημιουργήσει πια ένα ενιαίο και εντυπωσιακό σύνολο με μοναδικής φυσικής καλλονής περιοχή παρά τις Θαλασσινές Σπηλιές, το σκάφος αποτελεί ένα ολοένα και αυξανόμενο σε ζήτηση προορισμό για τα ζευγάρια που φθάνουν στην Κύπρο από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο για να τελέσουν τους πολιτικούς τους γάμους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μελλόνυμφοι ανά την Ευρώπη «βομβαρδίζουν» τον Δήμο Πέγειας με αιτήματα τέλεσης των πολιτικών τους γάμων στο εν λόγω σημείο και για το 2020, συντείνοντας στο να μετατραπεί το πλοίο και η περιοχή της προσάραξης σε υπ’ αριθμόν ένα σκηνικό τέλεσης γάμων για την Πέγεια, μαζί με τη φημισμένη Βρύση των Πεγειώτισσων και παράλληλα μια απρόσμενη πηγή σημαντικών εσόδων για τα δημοτικά ταμεία.
 
Οι αρμόδιοι στο Δήμο Πέγειας αναγνωρίζουν πως ο νέος χώρος διαθέτει πανοραμική θέα, που θεωρείται από τα κορυφαία σε ομορφιά τοπία της Κύπρου, γεγονός που συνέτεινε στην εμπορική αξιοποίηση του συνεπεία της προσάραξης του Edro II. Επιβεβαίωσαν επίσης πως παρατηρείται μια ολοένα και αυξητική τάση τέλεσης πολιτικών γάμων από ζευγάρια που ζητούν το συγκεκριμένο ντεκόρ για την τέλεση των γάμων τους.
 
Η συνέχιση της ραγδαίας ζήτησης όπως καταγράφεται ήδη στις κρατήσεις από μελλόνυμφους του συγκεκριμένου χώρου, ωθεί σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το θέμα της περαιτέρω ανάδειξης του χώρου ως πρώτιστη προτεραιότητα της, για τη διεθνή προβολή της περιοχής.