Ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέδειξε ότι οι μετανάστες πρέπει να πυροβολούνται στα πόδια προκειμένου να αποθαρρύνονται να περνούν τα σύνορα, υποστηρίζει νέο βιβλίο.

To βιβλίο που υπογράφουν δύο δημοσιογράφοι των New York Times, υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεικνύει ακραίες μεθόδους καταστολής των μεταναστών για να τους εμποδίσει από το να περνούν τα νότια σύνορα της χώρας.

Μεταξύ των «μεθόδων» που αναφέρονται στο βιβλίο βρίσκεται η δημιουργία ηλεκτροφόρου φράκτη, εμποδίων με καρφιά και τάφρο με αλιγάτορες και φίδια. Η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό είναι μία από τις βασικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. Η κατασκευή του έχει ήδη ξεκινήσει με το Πεντάγωνο να έχει διαθέσει στρατιωτική χρηματοδότηση ύψους € 3,31δισ. για τον σκοπό αυτό.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί σε κάποιο σχετικό σχόλιο μέχρι στιγμής.

Το βιβλίο των δημοσιογράφων Μάικλ Σιαρ και Τζούλι Ντέιβις, «Border Wars: Inside Trump’s Assault on Immigration» (Ο Πόλεμος των Συνόρων: Η επίθεση του Τραμπ κατά της μετανάστευσης) βασίζεται σε συνεντεύξεις πολλών ανωνύμων επίσημων πηγών και εκδόθηκε από τους New York Times.

Σύμφωνα με το βιβλίο, όταν ο Τραμπ πρότεινε τον πυροβολισμό στα πόδια ως μέτρο, οι αρμόδιοι σύμβουλοι του εξήγησαν πως αυτό θα ήταν παράνομο.

Πηγή: Philenews/lifo.gr