Ας σταματήσουν, επιτέλους, να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να δώσουν εξηγήσεις εκεί στο Προεδρικό για τα υπερατλαντικά ταξίδια όχι μόνο του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και της κουστωδίας του, με τη χρήση πολυτελών ιδιωτικών αεροπλάνων τζετ. Οι φορολογούμενοι πολίτες, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να γνωρίζουν τον λογαριασμό εφόσον στις πλάτες τους φορτώνονται και αυτά τα χλιδάτα αεροπορικά ταξίδια. Η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, η οποία ξεκίνησε χθες, μπορεί και πρέπει να δώσει απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που αναφύονται από την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να εκμισθώνει ιδιωτικό αεροπλάνο για τα ταξίδια του. Απόφαση που επιχειρήθηκε να κρατηθεί στο σκοτάδι. 
Θα πρέπει, λοιπόν, και σ’ αυτό το ζήτημα να υπάρξει κοινοβουλευτικός έλεγχος, λογοδοσία και διαφάνεια, όπως άλλωστε απαιτούσε το 2010, και πολύ ορθά κατά την άποψή μου, ο νυν υπουργός Οικονομικών και τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μ. Δημήτρης Χριστόφιας χρησιμοποιούσε ιδιωτικό τζετ για τα ταξίδια του, με τον τελικό λογαριασμό να φτάνει τις €400.000 περίπου. Συγκεκριμένα, στις 26/10/2010 ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αποκάλυψαν τη χρήση ιδιωτικού τζετ από τον Πρόεδρο Χριστόφια, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Τη στιγμή που αποκόπτονται ωφελήματα από τους πολύτεκνους και τους φοιτητές, τη στιγμή που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν νέους φόρους, η αριστερή μας κυβέρνηση ενοικιάζει ιδιωτικό τζετ για χρήση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπουργούς. Δηλαδή, μετά από τα καινούργια πολυτελή αυτοκίνητα και τζιπ, η κυβέρνηση της “δίκαιης κοινωνίας” χρειάστηκε και ιδιωτικό τζετ, μια ανάγκη που δεν ένιωσαν πέντε προηγούμενοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας». Προσθέτοντας, παράλληλα, και τα εξής με το γνωστό υφάκι και τόνο ειρωνικό: «Προφανώς, γι’ αυτή την κυβέρνηση η έννοια της ευχής “καλό ταξίδι” αποκτά διαφορετική έννοια». Έλα, όμως, που αυτήν την ανάγκη για χρήση ιδιωτικού τζετ την ένιωσε αίφνης και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μόλις ανέλαβε τα ηνία αυτής της χώρας, διότι ευρισκόμενος στην προεδρία του ΔΗΣΥ δεν έβρισκε καθόλου ελαφρυντικά στον Δ. Χριστόφια. Αντίθετα, του τα «έψαλλε» καθημερινά για το ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποιούσε. 
Επειδή, ευτυχώς, τα γραπτά μένουν και θα τους κυνηγούν πάντα, υπενθυμίζουμε ότι στις 16/6/2013 βρέθηκε σε παρόμοια θέση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό τζετ που του παραχώρησε ο Ρώσος ολιγάρχης, βουλευτής και πελάτης του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης και Συνεργάτες» Αλεξάντερ Λεμπέντεβ, για να μεταβεί στο Παρίσι. Ύστερα, ακολούθησε η προσφορά του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία και προσωπικού του φίλου Κρις Λαζαρή, ο οποίος προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα για χρήση ιδιωτικού αεροπλάνου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε προορισμούς που δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κύπρο. Ο τελευταίος αποδέχθηκε την προσφορά του κ. Λαζαρή, εκδίδοντας μάλιστα στις 13/6/2014 την ακόλουθη ανακοίνωση: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον φίλτατό μου Κρις Λαζαρή για την ευγενική του χειρονομία και την ανιδιοτελή στήριξή του στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για το καλύτερο δυνατόν για την πατρίδα μας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η χρήση αυτής της διευκόλυνσης θα γίνει με απόλυτα λελογισμένο τρόπο». Δυστυχώς για τον Πρόεδρο, τέσσερες μέρες μετά, υποχρεώθηκε να απορρίψει την προσφορά του κ. Λαζαρή μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, τον κατηγόρησαν ότι πλήττει τον θεσμό της Προεδρίας και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης με επιχειρηματίες. 
Αφού, λοιπόν, ναυάγησε και η προσφορά του κ. Λαζαρή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στράφηκε προς την αγορά υπηρεσιών για να καλύψει το κενό μέχρι την απόκτηση… ιδιόκτητου προεδρικού τζετ. Ναι, σωστά διαβάσατε, διότι, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, η Κύπρος είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν διαθέτει δικό της ιπτάμενο μέσο μεταφοράς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βεβαίως, αυτά δεν τα έλεγαν όταν στην εξουσία ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας. Όπως και να ‘χει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στη μέση, μιας και εισφέρουν ακόμη μέρος του μισθού τους οι υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε γιατί να μην αγοραστεί από τη Δημοκρατία ένα μικρό πολυτελές τζετ ίσα που να χωράει τον κ. Αναστασιάδη και το Υπουργικό Συμβούλιο; Δεν είναι κακή ιδέα και μην τους αποπαίρνετε, καλοπροαίρετα τα σκέφτονται εκεί στο Προεδρικό, άλλωστε όταν ο διάβολος δεν έχει δουλειά κάνει και χειρότερα. 

[email protected]