Στη φυλακή για διάρρηξη την οποία διέπραξε το 2011 κατέληξε πρόσωπο το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα ουσιοεξάρτησης και είχε ενταχθεί τους τελευταίος πέντε μήνες σε Κέντρο Θεραπείας. 

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, σεβόμενη τις διαδικασίες της δικαιοσύνης, τονίζει ωστόσο τη ζημιά που προκαλείται σε ένα ουσιεξαρτημένο πρόσωπο όταν διακόπτεται το συνεχές της θεραπείας που λαμβάνει, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για άτομο που προέβη σε εγκληματική ενέργεια το 2010, παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο αυτό έκανε το δύσκολο βήμα να μπει σε θεραπεία και εννέα χρόνια μετά καταδικάζεται σε φυλάκιση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγία Σκέπη: Η μόνη κοινότητα απεξάρτησης χωρίς υποκατάστατα

Από την πλευρά της η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων καλεί όλους να λάβουν υπόψη τα δεδομένα αλλά και τη θεραπευτική διαδικασία αξιοποιώντας  την νομοθεσία περί Θεραπείας Κατηγορούμενων Χρηστών ή Ουσιοεξαρτημένων με τρόπο που να προφυλάσσουν την κοινωνία αλλά να μην θυματοποιούν τον χρήστη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε απεξάρτηση κατηγορούμενοι χρήστες ναρκωτικών

«Ως Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου καλούμε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στον αγώνα κατά των ουσιών εξάρτησης να παραμείνουν συνεπείς στην αντιμετώπιση του φαινομένου στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας. Οι αποφάσεις και ενέργειες της πολιτείας οφείλουν να βρίσκονται στην κατεύθυνση της ανατροπής του στίγματος του χρήστη και της στήριξης των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ουσιοεξάρτησης. Μέσα από το συγκεκριμένο γεγονός είναι προφανής η ανάγκη για εξειδικευμένων Drug Courts τα οποία θα λειτουργούν σε αυτή την κατεύθυνση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews