Ως ιδιαίτερα σοβαρή, αλλά και πρωτοφανή, αντιμετωπίζει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την υπόθεση του 42χρονου, που συνελήφθη χθες στη Λεμεσό, ως ύποπτος για την παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με θύματα έξι αγόρια, ηλικίας περίπου 12 με 15 χρόνων. Ο βοηθός υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Κάρκας ανέφερε πως δεν έχει καταγραφεί άλλη υπόθεση, στην οποία να γίνεται καταγραφή παιδικού πορνογραφικού υλικού στην Κύπρο, διευκρινίζοντας πως τα θύματα δεν επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα του γραφείου του είναι ο εντοπισμός των έξι αγοριών που απεικονίζονται στο πορνογραφικό υλικό που κατέχει.
 
«Προτεραιότητα μας είναι ο εντοπισμός των έξι αυτών αγοριών, στα οποία ο ύποπτος φέρεται να πρόσφερε αφιλοκερδώς ιδιαίτερα μαθήματα, αναγκάζοντας τα να ποζάρουν γυμνά στο φακό, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να είναι μεγαλύτερος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας: Γνώριμος στις Αρχές ο 42χρονος
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κάρκας επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε συλληφθεί και στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά από καταγγελία 15χρονου, ότι τον παρενοχλούσε κατά τη διάρκεια ιδιωτικών μαθημάτων, αναγκάζοντας τον να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις και να παρακολουθεί μαζί του ταινίες ερωτικού περιεχομένου.
 
Εναντίον του εκκρεμεί ενώπιον δικαστηρίου, υπόθεση για παρόμοιου φύσεως αδικήματα που διερευνήθηκαν από άλλο τμήμα της Αστυνομίας, ενώ ο 42χρονος είχε αφεθεί τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε εκ νέου στη σύλληψη του, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Yπό οκταήμερη κράτηση ο 42χρονος για παιδική πορνογραφία
 
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκονται το κινητό τηλέφωνο και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του 42χρονου, που εντοπίστηκαν στην οικία του.
 
Καταλήγοντας ο κ. Κάρκας ανέφερε ότι ο ύποπτος, ο οποίος τελεί από χθες υπό 8ήμερη κράτηση για τα αδικήματα της απόκτησης, κατοχής, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία και παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, δεν απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών ανακριτών.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ