Η Τουρκία διαβεβαίωσε την Ρωσία ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης, δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κιαι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την κατάσταση στην Συρία με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ερντογάν. Επικοινώνησαν και σήμερα , ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί την Μόσχα και φυσικά το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί. Η τουρκική πλευρά μας λέει ότι θα σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι τελικός στόχος είναι να διασφαλισθεί η κυριαρχία και ακεραιότητα της Συρίας» δήλωσε ο Νεμπένζια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια , αλλά θεωρούμε ότι η επιχείρηση την οποία πραγματοποιούν θα πρέπει ν α είναι ανάλογη των στόχων που έχουν διακηρύξει».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ