Στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για  εξάλειψη των κόκκινων δανείων του τραπεζικού συστήματος, πέραν από τις ξένες εξειδικευμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν να τα αγοράσουν ή να τα διαχειριστούν, οι εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα και τους τραπεζικούς υπαλλήλους. Από τα τμήματα «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, ομάδες υπαλλήλων, λόγω της εμπειρίας που απέκτησαν, είτε έχουν μεταφερθεί στις εταιρείες που ανέλαβαν τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων είτε είναι υποψήφιοι για μετεγγραφή ορισμένης διάρκειας.
 
Φυσικά, για τις εξελίξεις δεν θα μπορούσε να μην ληφθεί η σύμφωνη γνώμη της ΕΤΥΚ. Σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι τώρα,  η συντεχνία πέτυχε οι τραπεζικοί υπάλληλοι να είναι «δανεικοί» και μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα να μπορούν να επιστρέψουν στις τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο «Φ», από την Τράπεζα Κύπρου 108 εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στην εταιρεία Gordian Holdings της Apollo όταν πωλήθηκε προβληματικό δανειακό χαρτοφυλάκιο με μεικτή λογιστική αξία ύψους €2,8 δις.
 
 
Ακόμη, εκκρεμούν οι υπογραφές μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών για τον χρονικό ορίζοντα που θα δικαιούνται να επιστρέψουν στην τράπεζα. Με βάση τις πληροφορίες του «Φ» αναμένεται να υπάρχει ορίζοντας πενταετίας. Στην περίπτωση της Ελληνικής Τράπεζας, τον Ιανουάριο του 2017 επιτεύχθηκε συμφωνία με την ΑPS για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων €2,4 δισ.
 
 
Σ’ αυτά τα πλαίσια, μεταφέρθηκαν τον Ιούλιο του 2017, 117 εργαζόμενοι στην εταιρεία που δημιουργήθηκε μεταξύ Ελληνικής (ποσοστό 49%) και της APS (51%). Η συμφωνία που έγινε με την ΕΤΥΚ προνοούσε ότι μέχρι τα δυο χρόνια υπάρχει δικαίωμα επιστροφής των εργαζομένων με ανώτατο όριο τα πέντε χρόνια. Μέχρι τον Ιούλιο του 2019 έχουν επιστρέψει πίσω στην Ελληνική περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους που είχαν πάει ως «δανεικοί».
 
Στην Αltamira Asset Management Cyprus είχαν μετατεθεί τον Aύγουστο του 2018, 350 συνολικά μέλη του προσωπικού της πρώην Συνεργατικής από τα οποία 108 έχουν αποχωρήσει με το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης της ΣΚΤ. H Altamira διαχειρίζεται προβληματικό χαρτοφυλάκιο σχεδόν €7 δισ. της πρώην Συνεργατικής. Με βάση τις συμφωνίες τις οποίες υπέγραψε η τότε ΣΚΤ, τόσο με κάθε υπάλληλο όσο και με τις Συντεχνίες, όλοι οι αποσπασμένοι στην Altamira υπάλληλοι δύνανται μετά το πέρας ενός έτους από την ημερομηνία απόσπασης τους στην Altamira (δηλαδή μπορούν από τον Φεβρουάριο του 2019) να εξασκήσουν το δικαίωμα τους για επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ. Από τα 242 άτομα που παρέμειναν μετά την εθελούσια, 52 άτομα έχουν μέχρι σήμερα επιστρέψει στην ΚΕΔΙΠΕΣ και έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες υπηρεσίες και μονάδες. Με την επιστροφή των 52 αυτών ατόμων στην ΚΕΔΙΠΕΣ παραμένουν στην Altamira άλλα 188 άτομα τα οποία δύνανται, να επιστρέψουν στην KEΔΙΠΕΣ. Η ΚΕΔΙΠΕΣ αναφέρει ότι οι συνθήκες κατά την αρχική συμφωνία ήταν πολύ διαφορετικές καθώς η ΣΚΤ εργοδοτούσε πέραν των 2.600 υπαλλήλων με διευρυμένες εργασίες και η απορρόφηση των υπαλλήλων αυτών θα ήταν εφικτή. Αντίθετα, σήμερα δεν υπάρχουν γενικές ανάγκες για περαιτέρω στελέχωση της ΚΕΔΙΠΕΣ παρά μόνο σε πολύ εξειδικευμένες θέσεις που εκτός απροόπτου δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρωθούν από προσωπικό που μεταφέρθηκε στην Αltamira. Επίσης το μοντέλο λειτουργίας της ΚΕΔΙΠΕΣ τυγχάνει αξιολόγησης από τον συμβουλευτικό οίκο BDO.
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση της ΕΤΥΚ με την Alpha Bank για τη μεταφορά υπαλλήλων στην dovalue (Altamira) η οποία ανέλαβε πριν λίγες μέρες τη διαχείριση €4,3 δισ. προβληματικών δανείων. Ο αριθμός των δανεικών υπαλλήλων που θα μεταφερθούν υπολογίζεται στους 100 με 150.