Γυναίκα με τεχνάσματα ξεγέλασε ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι θα βοηθούσε μικρά άπορα παιδιά, της απέσπασε 450 ευρώ. Για να πλησιάσει την ηλικιωμένη προσποιήθηκε ότι είχε κερδίσει εικόνες και ένα σταυρό.
 
Το περιστατικό συνέβη προχθές στη Λευκωσία και σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προέβη η παθούσα, παρουσιάστηκε στο σπίτι της μια γυναίκα, η οποία της ανέφερε ότι θα της παρέδιδε εκκλησιαστικές εικόνες και σταυρό που υποτίθεται είχε κερδίσει σε διαγωνισμό των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με την παρουσίαση των εικόνων η γυναίκα πείστηκε και επέτρεψε στην άγνωστη να περάσει στην οικία της. 
 
Στη συνέχεια, η γυναίκα προσπάθησε να ξεγελάσει την ηλικιωμένη λέγοντάς της ότι έχει και άλλες εικόνες που με την πώλησή τους θα βοηθηθούν άπορα παιδιά. Η παραπονούμενη πείσθηκε και προσέφερε συνολικά 450 ευρώ. Μετά την παραλαβή των χρημάτων, η επιτήδεια εξαφανίστηκε, ενώ το «θύμα» όταν αντελήφθη την κομπίνα κατέφυγε στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για αλλοδαπή που γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα. Τώρα γίνονται έρευνες μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στην περιοχή.
 
Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνέλαβε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος και έθεσε υπό κράτηση 42χρονο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας διάρρηξης κατοικίας. Ανακρινόμενος, φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή ενώ ομολόγησε ακόμη μια υπόθεση.