Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο, από την τουρκική εισβολή στη Συρία, κουρδικό και συριακό λαό, έστειλαν σήμερα όλοι όσοι συμμετείχαν σε πορεία που οργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού και το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας (PYD).
 
Η πορεία ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν “Θεόφιλος Γεωργιάδης” και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Διοικητηρίου, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του προέδρου της και υπέρ της ειρήνης.
 
Σε χαιρετισμό του, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, βουλευτής Γιώργος Γεωργίου ανέφερε πως “σήμερα είμαστε όλοι εδώ, ενώνοντας τη φωνή μας με το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα για να καταδικάσουμε την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, για να καταδικάσουμε τη γενοκτονία που επιχειρείται σε βάρος των Κούρδων”.
 
” Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε αισθήματα αγώνα και αντίστασης κατά του επεκτατισμού της Τουρκίας, κατά τον ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή μας, για να στείλουμε τα δικά μας μηνύματα ειρήνης, ελευθερίας και ανεξαρτησίας των λαών, για να πούμε όχι στον πόλεμο, τον όλεθρο και την καταστροφή που σκορπούν οι ιμπεριαλιστές και νεο-ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας”, συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε δε ότι τα πολεμικά γεγονότα που συντελούνται στην περιοχή μας “δεν είναι κεραυνός εν αιθρία”, αλλά μέρος των ευρύτερων σχεδιασμών των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ για να ελέγξουν τα ενεργειακά αποθέματα και τους ενεργειακούς διαδρόμους από το Αφγανιστάν μέχρι την ΝΑ Μεσόγειο.
 
Εδώ, συνέχισε, είναι η ευθύνη των ισχυρών της γης και όλων των διεθνών οργανισμών, προσθέτοντας ότι “είναι με την ενοχή και ενθάρρυνση των Αμερικανών ιμπεριαλιστών που γίνονται οι πόλεμοι, είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ που δικαιολογεί και στηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, στο όνομα της τρομοκρατίας”.
 
Την ίδια ώρα, υπέδειξε “και η Ρωσία μας στεναχωρεί και μας απογοητεύει γιατί η στάση της δεν υπερασπίζει το διεθνές δίκαιο και το λαό αλλά στηρίζεται περισσότερο σε συμφέροντα, παιχνίδια και υπολογισμούς, ενώ το ίδιο και η ΕΕ, γι ακόμα μια φορά ανήμπορη, ασπόνδυλη και νερόβραστη, θωπεύει την Τουρκία με τη στάση και τη συμπεριφορά της”.  
 
Υπενθυμίζοντας πως και η Κύπρος υπήρξε θύμα κατάληψης από τον τουρκικό στρατό κατά την εκεχειρία που επιβλήθηκε το 1974, διαμήνυσε πως “πρέπει να επαγρυπνούμε, ως λαοί να είμαστε σε πλήρη ενεργοποίηση, γιατί η εκεχειρία ενδεχομένως να είναι το μέσο για να επιβάλουν τα άνομα σχέδια τους”.
 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του παραρτήματος του Κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης της Συρίας, Yasein Tarbouch καθώς και ο Κούρδος αγωνιστής Cerkez Korkmaz, οι οποίοι καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες από τον τουρκικό στρατό εν μέσω της εκεχειρίας που συμφώνησαν Τουρκίας – ΗΠΑ.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ