Απαραίτητο αλλά ιδιαίτερα χρονοβόρο αποδεικνύεται το εγχείρημα του ελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων ώστε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα και η ασφάλειά τους.
 
Αυτό ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των ελέγχων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, έπειτα και τις αναφορές του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού για τεράστιο ποσοστό σχολείων τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί.
 
 
Σύμφωνα με τον κ. Έλληνα, δεν αποκλείεται η διαδικασία των ελέγχων και η πιστοποίηση καταλληλότητας των εγκαταστάσεων αυτών στα σχολεία όλων των επαρχιών να έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2022, καθώς πρόκειται για εξειδικευμένους ελέγχους στους οποίους συμμετέχουν πολλές υπηρεσίες.
 
Για το ίδιο θέμα απάντησε και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Μαραγκός, αναφέροντας πως η επιθεώρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολείων μπορεί να μην είναι υποχρεωτική μέσω νομοθεσίας, αλλά έπειτα από λήψη πολιτικής απόφασης και με συγκεκριμένο κονδύλι θα πρέπει να την κάνουν οι Σχολικές Εφορείες. Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία Δασούπολης στη Λευκωσία και Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, τα οποία πλημμύρισαν πριν από μερικές μέρες, ο κ. Μαραγκός ανέφερε στον «Φ» πως ήταν αποτέλεσμα έργων που γίνονται στις περιοχές που βρίσκονται τα σχολεία και όχι σε αυτά.