Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί που έπεσαν έξω και η αδυναμία εξόφλησης των τραπεζικών υποχρεώσεων δεν είναι σύμπτωμα μόνο των χαμηλών εισοδημάτων αλλά και της μεσαίας και άνω εισοδηματικής τάξης.
 
Τα ακίνητα που συγκεντρώνουν συνέχεια οι REMU της Τράπεζας Κύπρου, Altamira που διαχειρίζεται ακίνητα της πρώην Συνεργατικής και APS της Ελληνικής, αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. 
 
 
Μονοκατοικίες σε γνωστές περιοχής της Λευκωσίας, έξω από την πόλη και σε άλλες επαρχίες, δίνονται από τους ιδιοκτήτες τους έναντι διαγραφής ή μείωσης του χρέους και στη συνέχεια διατίθενται στην αγορά με τιμές πώλησης άνω του €1 εκατ. αλλά και πιο χαμηλά. 
 
 
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο «Φ» από την ιστοσελίδα της REMU, δύο σπίτια (190 τ.μ. και 195 τ.μ.) σε δύο γειτονικά οικόπεδα (595 τ.μ. και 614 τ.μ.) στη Δασούπολη της Λευκωσίας πωλούνται προς €1,44 εκατ. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στον Άγιο Ανδρέα της Λευκωσίας, με πισίνα, πωλείται €1,2 εκατ. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στην Έγκωμη είναι προς πώληση στην τιμή του €1,15 εκατ.
 
Επίσης σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στην Έγκωμη 750 μέτρα νοτιοδυτικά από το Mall Έγκωμης πωλείται €1,15 εκατ. Υπάρχουν και αρκετές μονοκατοικίες στο χαρτοφυλάκιο της REMU με τιμές κοντά στις €600 χιλ. Συγκεκριμένα σπίτι πέντε υπνοδωματίων σε δύο ορόφους στο Στρόβολο, δίπλα στην οδό Μενάνδρου διατίθεται προς πώληση στις €657,5 χιλ. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στο Στρόβολο, 380 τ.μ., νοτιοδυτικά από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου πωλείται στις €646 χιλ. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στην Έγκωμη στην οδό Βελισσαρίου πωλείται προς €620 χιλ. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στη Λακατάμια, 550 τ.μ., νοτιοδυτικά από την εκκλησία Αγίου Στυλιανού πωλείται €520 χιλ.
 
Τριώροφο κτήριο κατοικιών με υπόγειο στην περιοχή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία είναι προς πώληση στις €555 χιλ. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στον Στρόβολο πωλείται €480 χιλ. Διατηρητέο σπίτι με δύο υπνοδωμάτια στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στα παλιά τείχη της Λευκωσίας είναι προς πώληση στην τιμή €340 χιλ. Σπίτι πέντε υπνοδωματίων στον Αρχάγγελο της Λευκωσίας πωλείται €336 χιλ. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στον Αρχάγγελο πωλείται €289 χιλ. Διώροφο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια στον Αρχάγγελο πωλείται με τιμή κάτω από την προσφορά (€223 χιλ.). Δύο μονοκατοικίες με πισίνα, γήπεδο τένις στο Παλιομέτοχο, 2χλμ. δυτικά από το αγγλικό Σχολείο Pascal, 450 μέτρα νότια από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Τροόδου πωλείται €600 χιλ. Διώροφο σπίτι 5 υπνοδωματίων στην Ψημολόφου, στην επαρχία Λευκωσίας πωλείται στις €368 χιλ.
Κατοικίες Altamira
Νέες μονοκατοικίες προς πώληση προστέθηκαν προς πώληση στο χαρτοφυλάκιο της Altamira, οι οποίες βρίσκονται στην επαρχία Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού. Συγκεκριμένα, διώροφη κατοικία στον Δήμο Στροβόλου, στη Λευκωσία η οποία βρίσκεται σε απόσταση περί τα 230 μέτρα δυτικά του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα πωλείται με τιμή €560 χιλ. Ανεξάρτητη κατοικία στην ενορία Αγίου Γεωργίου στον Δήμο Λατσιών πωλείται στις €260 χιλ. Εκτός της πόλης, στην κοινότητα Καλού Χωριού Ορεινής της επαρχίας Λευκωσίας πωλείται διώροφη κατοικία με σοφίτα στην τιμή των €412 χιλ. Ανώγειος κατοικία στην ενορία Άγιος Νικόλαος του δήμου Λάρνακας, η οποία  βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γεώργιου Γρίβα Διγενή πωλείται στις €382 χιλ. Ισόγεια κατοικία με υπόγειο στην κοινότητα Τραχώνι Λεμεσού και εμπίπτει εντός ζώνης των Βρετανικών Βάσεων πωλείται στις €253 χιλ. Διώροφη κατοικία στην κοινότητα Ασγάτα στην επαρχία Λεμεσού, σε απόσταση περί τα 315 μέτρα νοτιοδυτικά του κέντρου του χωριού, η οποία διαθέτει roof garden και πισίνα πωλείται στην τιμή €250 χιλ. Διώροφη ημιανεξάρτητη κατοικία 187τ.μ. στον Δήμο Ύψωνα, λίγα μόλις μέτρα από τον αυτοκινητόδρομο πωλείται €237 χιλ.
 
Σπίτια από APS 
Η APS που διαχειρίζεται τα ακίνητα της Ελληνικής Τράπεζας διαθέτει προς πώληση σπίτια κυρίως εκτός Λευκωσίας. Εντός της πόλης, στην Έγκωμη πωλείται σπίτι σε τιμή €1,49 εκατ. Σπίτι με τρία υπνοδωμάτια στo δήμο Λατσιών πωλείται στην τιμή των €557.000. Εκτός της Λευκωσίας διαθέτει προς πώληση διώροφο σπίτι στο Παραλίμνι με τιμή πώλησης €1,27 εκατ. Διώροφο σπίτι στην Λάρνακα σε έκταση γης 576 τ.μ πωλείται €337,6 χιλ. Σπίτι στα Κόνια της επαρχίας Πάφου πωλείται €406 χιλ.