Η Τουρκία αγόρασε συστήματα αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα τοποθετήσει σε αποθήκες και να τα βάλει στην άκρη, δήλωσε ο επικεφαλής της Τουρκικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντιμίρ στο CNN Turk.

Ο Ντιμίρ επεσήμανε ότι δεν θα είχε νόημα για καμία χώρα να αγοράσει τέτοια συστήματα μόνο για να τα αποθηκεύσει, αλλά πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα προσπαθούσαν να συζητήσουν τα ζήτηματά τους γύρω από τους S-400.

Σημείωσε επίσης δεν πρόκειται να έρθει στην Τουρκία προσωπικό από τη Ρωσία για να χειριστεί τους S-400.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν την Τουρκία να αφήσει τους S-400

Την Τετάρτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησαν για τις εντεινόμενες διαφορές μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, τις απειλές για κυρώσεις για την αγορά S-400 από την Τουρκία και τη Συρία και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα βρίσκονται σε κόντρα μετά την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων πυραυλικής άμυνας, με τον Λευκό Οίκο να απειλεί με κυρώσεις.

Η Ουάσινγκτον ισχυρίστηκε ότι οι S-400s αποτελούν απειλή για τα αεροσκάφη F-35 και ανέστειλε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής τους.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr