Υπό τον τίτλο «Βits and pieces of Culture», πραγματοποιήθηκε στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου στη Χλώρακα, ένα αλλιώτικο συναπάντημα 30 μαθητών από την Κροατία, την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Οι μαθητές αυτοί φιλοξενήθηκαν από  οικογένειες Κύπριων συνομηλίκων τους, χάρη στους οποίους απέκτησαν νέες εμπειρίες, έμαθαν για τα ήθη και τα έθιμα της Κύπρου, ανέπτυξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και στο τέλος έκαναν νέους φίλους, στα πλαίσια του ευρωπαικού αυτού προγράμματος.
 
Οι δραστηριότητες των μαθητών των ξένων χωρών και των συμμαθητών τους από τη Χλώρακα, ξεκίνησαν με ξενάγηση στο Νεολιθικό χωριό που βρίσκεται στη Χοιροκοιτία. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, στην αρχαία πόλη του Κουρίου και στην Πέτρα του Ρωμιού. Το βράδυ της πρώτης μέρας, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανταλλαγής, έφτασαν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Χλώρακας, όπου συνάντησαν τις οικογένειες που θα τους φιλοξενούσαν.
 
Μετά τον ενθουσιασμό της γνωριμίας με τους καινούριους τους φίλους, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου υποδέχτηκαν την επομένη τους φιλοξενούμενους μαθητές και δασκάλους με μια τελετή στον χώρο του σχολείου. Ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Χαραλάμπους, καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και στη συνέχεια  μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
 
Μετά την τελετή υποδοχής, οι ομάδες των μαθητών μαζί με τους δασκάλους τους συμμετείχαν στο City Game, ένα παιχνίδι που στόχο είχε την γνωριμία των επισκεπτών με την κοινότητα της Χλώρακας και των κυριότερων σημείων αναφοράς της περιοχής. Τα παιδιά εργάστηκαν επίσης σε  μεικτές διεθνείς ομάδες και έφτιαξαν αφίσες και κείμενα σχετικά με τον αγαπημένο συγγραφέα της κάθε χώρας. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις για το αγαπημένο τους βιβλίο, τις οποίες  είχε ετοιμάσει η κάθε χώρα πριν την επίσκεψή της στην Κύπρο. 
 

Κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας αυτής της διαπολιτισμικής εμπειρίας, τα παιδιά και οι δάσκαλοι πραγματοποίησαν ολοήμερη εκδρομή σε ένα άλλο μνημείο που βρίσκεται στον κατάλογο Mνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επισκέφθηκαν τα Ψηφιδωτά της Πάφου, έναν χώρο με εξαιρετικά διατηρημένα μωσαϊκά υπολείμματα, που χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν δικές τους κατασκευές με ψηφίδες σε έναν χώρο που παρέχει την δυνατότητα σε επισκέπτες και ντόπιους να φτιάξουν παραδοσιακά κυπριακά  έργα και χειροτεχνίες.

 
Η τέταρτη μέρα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην δημιουργία κόαμικς σε πρωινό διδακτικό χρόνο. Τα παιδιά, μέσα σε διεθνείς μικτές ομάδες, είχαν την ευκαιρία μέσω του διαδικτυακού εργαλείου Makebeliefscomix να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες κόμικς   χρησιμοποιώντας την φαντασία τους.
 
Το πρωί της τελευταίας ημέρας της εδώ παρουσίας τους, τα παιδιά έπαιξαν κυπριακά παραδοσιακά παιχνίδια. Οι μαθητές συμμετείχαν επίσης σε  κουίζ του Kahoot, για να ελέγξουν τις καινούριες τους γνώσεις για την Κύπρο και την γλώσσα και την  λογοτεχνία των χωρών- εταίρων. Στη συνέχεια, οι ομάδες δημιούργησαν κάποιες ερωτήσεις σχετικές με την γλώσσα και την λογοτεχνία, για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Τέλος, συμπλήρωσαν μία έρευνα που αφορούσε στην συνάντηση τους στην Κύπρο.