Σε ρατσιστικές επιθέσεις που ενθαρρύνονται από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» και τις «ελληνοκυπριακές Αρχές» αναφέρθηκε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε σύντομη ανακοίνωσή του σχετικά με το κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους από μέλη του ΕΛΑΜ στο πλαίσιο εκδήλωσης καταδίκης του ψευδοκράτους που πραγματοποιήθηκε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας την 15η Νοεμβρίου.
 
Μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΑΜ τονίζει ότι αυτές οι «ρατσιστικές επιθέσεις» δεν θα εμποδίσουν τη σημαία της «ΤΔΒΚ» να βρίσκεται ψηλά για πάντα στο νησί.
 
Τα όρια της θρασύτητας ξεπεράστηκαν εδώ και καιρό κι ας αφήνονται αναπάντητες οι κωμικοτραγικές νουθεσίες του τουρκικού ΥΠΑΜ περί «ρατσισμού». Και δεν αιωρούνται κάμποσα ασσιχτίρ προς τους διαμαρτυρόμενους, σάματις κι αυτό που κάηκε είναι σημαία έθνους κι όχι σύμβολο ενός παράνομου κατοχικού μορφώματος που απολαμβάνει τα κλεμμένα του 1974.
 
Στο διά ταύτα, φαντάζει ωραία καμένη η σημαία και οι συμβολισμοί το επιβεβαιώνουν. Όπως το επιβεβαίωναν όταν καίγονταν ναζιστικές σημαίες σε άλλους καιρούς, αμερικανικές ως αντίδραση στους πολέμους των πλανηταρχών, ισραηλίτικες στην παλαιστινιακή Γάζα και ούτω καθεξής. Χρειάζεται φως για να καταδειχθεί η παρανομία…  
 
 ΑΛ.ΜΙΧ.