«Παλάτια χρειάζονται μόνο για το πνεύμα και μετά για το σώμα. Ειδικά στην Κύπρο», διαμήνυσε ο Δημήτρης Λαμπριανίδης,  Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, μιλώντας στην εκπομπή Ατζέντα του ACTIVE σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, όπου αποχώρησε από την Βουλή, επειδή δεν υπήρχε τρόπος να μετακινηθεί στα έδρανα.
 
Ο κ. Λαμπριανίδης, σχολίασε και τη στάση του Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος αντί να απολογηθεί είπε πως για αυτούς τους λόγους πρέπει να γίνει νέο κτίριο για τη Βουλή. «Ο κ. Συλλούρης φαίνεται ότι είναι πολύ απογοητευμένος που δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να περάσουν τα σχέδια της νέας Βουλής, και νομίζω ότι τη λάθος στιγμή βρήκε να θίξει το θέμα», ανέφερε.
 
 
Μάλιστα, όπως είπε, δεν θυμάται καν να σχολίασε το συγκεκριμένο θέμα περί παλατιών και νέου κτιρίου της Βουλής. Όμως, είπε, αν είχε την επιλογή, θα επέλεγε ένα νέο κτιρίου που θα στοιχήσει λιγότερα χρήματα με λιγότερες πολυτέλειες, ούτως ώστε τα υπόλοιπα χρήματα να διατεθούν σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
 
Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν είναι θέμα καινούργιας Βουλής ή παλατιών, αλλά είναι κάτι που πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση στο σπίτι της Δημοκρατίας. Γιατί αυτό είναι η Βουλή».
 
Συνεχίζοντας, ο κ. Λαμπριανίδης πρόσθεσε πως διεκδίκησε να έχει ισότιμη μεταχείριση, όπως όλοι οι άνθρωποι. «Ειδικά στο ναό της Δημοκρατίας, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», πρόσθεσε.
 
Εξήγησε παράλληλα πως γενικά στο κτίριο της Βουλής, υπάρχουν παντού ράμπες και διευκολύνσεις για πρόσβαση, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν έχει προβλεφθεί  για την αίθουσα της ολομέλειας και τα έδρανα. «Είναι πολύ ενοχλητικό. Γιατί όταν το 2019 βιώνεις τέτοιες διακρίσεις, πραγματικά απογοητεύεσαι».
 
Πηγή: philenews