Αν ψάχνεις μια καλή αφορμή να βγεις απ’ το σπίτι για φαγητό ή ποτό, ετοιμάσου να ανακαλύψεις μερικά από τα πιο ατμοσφαιρικά στέκια του νησιού. Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις, για τις κρύες νύχτες του Νοέμβρη.
  
Skinny Fox
Η λονδρέζικη αριστοκρατική διακόσμηση σε κερδίζει απ’ το πρώτο λεπτό. Ο λόγος για το Skinny Fox, ένα από τα πιο γνωστά στέκια της πρωτεύουσας. Σε μια απόλυτα ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα θα δοκιμάσεις απίθανα πιάτα όπως το φιλέτο βοδινού που συνοδεύεται από αφρό πατάτας με τρούφα και ένα ζουμερό ραβιόλι με foie gras. Εναλλακτικά, άραξε στο μεγάλο κεντρικό μπαρ και διάλεξε ό,τι πιο απολαυστικό βρεις στο cocktail menu επιλέγοντας ανάμεσα σε ποτά, εξαιρετικά κρασιά και οτιδήποτε άλλο σου κάνει κέφι.
Μενάνδρου 14, Λευκωσία. 22256070
Δευτέρα-Kυριακή 10:00-01:00
 
 Korniza Baroque
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της πρωτεύουσας, στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό και βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές της. Έντονο χαρακτηριστικό του η ρετρό-ανατολίτικη διακόσμηση, ένα στοιχείο που είναι διάχυτο σε όλη τη γύρω περιοχή, με το χαμάμ Omerye να βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το μεγάλο μακρόστενο μπαρ του θα σε υποδεχτεί για να απολαύσεις χαλαρωτικές στιγμές πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό ή cocktail. Αξίζει να δοκιμάσεις και τα τσιμπήματα της ώρας που φτιάχνονται εκεί.
Σούτσου 9, παλιά Λευκωσία.22104077.
Δευτέρα-Σάββατο 10.30-02.00
 

Vino Cultura
Ένα από τα places-to-be της νυχτερινής ζωής της Λευκωσίας. Εκεί όπου το καλό κρασί συναντάται με τη ρομαντική ατμόσφαιρα και ο χαμηλός φωτισμός με τις γκουρμέ γεύσεις. Βασικό χαρακτηριστικό στη διακόσμηση η μεγάλη κάβα, μια από τις πλουσιότερες στο νησί, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες ετικέτες κρασιών. Εκεί θα βρεις επιλογές από λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά, αρκετά από τα οποία προσφέρονται και σε ποτήρι. Η ισπανική κουλτούρα είναι ευδιάκριτη τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στο μενού, το οποίο κρύβει απολαυστικές γευστικές προτάσεις, πιάτα που υπόσχονται να σου γαργαλίσουν τον ουρανίσκο.
Κυριάκου Μάτση 20, Λευκωσία. 22 676707.
Κυριακή-Πέμπτη 18:00-24:00, Παρασκευή-Σάββατο 18:00-02:00

The Winery
Από τότε που εμφανίστηκε σε μια πάροδο της πολυσύχναστης Λήδρας, έκανε αίσθηση για τον καλαίσθητο και ατμοσφαιρικό του χώρο που ταιριάζει απόλυτα με την αρχιτεκτονική της γύρω περιοχής. Η διακόσμησή του σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα παραδοσιακό οινοποιείο με μοντέρνα στοιχεία. Μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στην εσωτερική αυλή με τον χαμηλό φωτισμό, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις τα νόστιμα tapas που σερβίρει.
Λυκούργου 7, παλιά Λευκωσία-Λήδρας. 22511925.
Δευτέρα-Κυριακή, 10:00-02:00.

Mousse All Day
Πρόκειται το new entry της πρωτεύουσας. Το στέκι αυτό που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η μέρα μπορεί να ξεκινήσει ευχάριστα με έναν καφέ, να προχωρήσει με φαγητό το μεσημέρι ή δείπνο το βράδυ και να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες με κοκτέιλ ή κρασί, που θα επιλέξεις από το προσεγμένο μενού του.
Γιάννου Κρανιδιώτη 6, Λευκωσία, 70001131.
Δευτέρα-Πέμπτη: 7:00-24:00, Παρασκευή 7:00-01:00, Σάββατο 9:00-01:00, Κυριακή 09:00-24:00.

 
Άλγεβρα
Αν σου αρέσουν οι σειρές εποχής και είσαι φαν του Game of Τhrones, σίγουρα θα το λατρέψεις. Ο cozy χώρος του σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη σάλα ενός κάστρου μιας και στο εσωτερικό πρωταγωνιστεί η  πέτρα, το ξύλο και το μέταλλο. Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα δυο μπαρ και να απολαύσεις εκεί το ποτό σου. Στον κατάλογο θα βρεις μια μεγάλη γκάμα κρασιών, signature cocktails, όπως και ποικιλία από πιατάκια της ελληνικής και fusion κουζίνας που σερβίρονται καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ. Επιπλέον, οι μουσικές βραδιές που διοργανώνονται κατά καιρούς, σου δίνουν την ευκαιρία να απολαύσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών.
Αγίου Νεοφύτου & Κιτίου Κυπριανού, Λεμεσός, 25828282.
Τρίτη-Πέμπτη, 18:00-01:00 & Παρασκευή-Κυριακή 18:00-02:00.

Marina breeze lounge bar
Πώς θα σου φαινόταν αν απολάμβανες το αγαπημένο σου ποτό ή φαγητό ατενίζοντας αγκυροβολημένα σκάφη και αγναντεύοντας τη θάλασσα; Μια τέτοια ξεχωριστή εμπειρία μπορείς να ζήσεις στον μοντέρνο χώρο του Marina breeze lounge bar που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο νερό, στην ανατολική πλευρά της μαρίνας Λεμεσού. Εκεί έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πιάτα που σερβίρονται καθημερινά όπως και προτάσεις από τη διεθνή και fusion κουζίνα. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις και τα υπέροχα cocktails, όπως το Zombination, με ρούμι, λεμόνι, lime, χυμό ανανά, πουρέ passion fruit και aromatic bitters. Σημείωσε πως συχνά-πυκνά διοργανώνονται και θεματικές βραδιές με διάφορα είδη μουσικής.
Μαρίνα Λεμεσού, 25051230.
Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-02:00, Σάββατο-Κυριακή 09:00-02:00.

 Dionysus Mansion
Με cozy στοιχεία όπως η πέτρα και το τζάκι στο εσωτερικό του, αλλά και με εξαιρετικές γευστικές προτάσεις, το bar-resto της Λεμεσού αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στην πόλη. Ο φιλόξενος και ζεστός του χώρος θα σε κάνει να αισθανθείς αμέσως οικεία. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το γεμιστό κοτόπουλο με χαλλούμι, λιαστές ντομάτες και μανιτάρια, που σερβίρεται σάλτσα από γραβιέρα. Σημείωσε πως τις καθημερινές παίζει lounge και house μουσική, ενώ τις Παρασκευές και το Σάββατο οι ρυθμοί ανεβαίνουν με τις μουσικές επιλογές των DJ.
16ης Ιουνίου 5, Λεμεσός.  25222210.
Δευτέρα-Σάββατο, 12:30-00:00, Κυριακή 13:00-24:00.

The Belfry
Πρόκειται για μια από τις πρόσφατες αφίξεις στην πόλη. Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη παλιά βεράντα στην πολυσύχναστη περιοχή του Αγίου Λαζάρου. Ένας φωτεινός χώρος με μοντέρνα αισθητική και alternative στοιχεία στη διακόσμηση. Εκεί θα απολαύσεις τον καφέ σου νωρίς το απόγευμα, στη συνέχεια θα δοκιμάσεις εναλλακτικές γευστικές επιλογές ενώ θα ολοκληρώσεις την εμπειρία σου με κάποιο από τα δροσερά cocktails ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας σου.
Παύλου Βαλσαμάκη και Μεχμέτ Αλί 5, Λάρνακα. 99 872100.
Δευτέρα-Κυριακή 10:00-1:00.

 
The Blue Pine Bar & Restaurant
Στεγάζεται σε ένα κομψό παλιό κτίριο, σε μια γωνιά του παλιού τμήματος της πόλης. Ένα από τα πιο γνωστά μπαρ-εστιατόρια της Λάρνακας, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει την ποιότητά του και να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο διαχρονικά στέκια. Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, το μεγάλο τζάκι σε προκαλεί να αράξεις κοντά του, απολαμβάνοντας το φαγητό ή το ποτό σου, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό και για ρομαντικές εξόδους.
Λουκή Πιερίδη 3, Λάρνακα. 24646553.
Κ-Πέμ: 12:00-2:00, Πάρ-Σάβ: 12:00-3:00

Noir Tapas and Bar

Ένα καλαίσθητο με μοντέρνες πινελιές στη διακόσμηση αλλά και με μια δόση ισπανικής κουλτούρας, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από  ξεχωριστά cocktails τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με τα tapas του. Είτε με παρέα, είτε με το ταίρι σου, το Noir Tapas and Bar αποτελεί μια καλή επιλογή για κάθε περίσταση.
Λεωφόρος Μακαρίου 4, Πάφος
26 220737

 
Piedra cafe-lounge bar
Στα ισπανικά «piedra» σημαίνει «πέτρα», το οποίο αποτελεί και το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανακαίνιση του χώρου, σε μια από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές της Πάφου. Το μενού του κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις, ενώ οι ντόπιοι το επισκέπτονται και για τα cocktails του, όπως το Baby Love και το Zombie 2018, που αποτελούν και τις must επιλογές. Κατά διαστήματα διοργανώνονται events με DJs καθώς και βραδιές με ζωντανή μουσική.
Οδός Αγοράς, Πάφος. 97762090, 97859133.
Δευτέρα-Κυριακή, 08:00-02:00.

 

 Περιοδικό Go, τεύχος 92.