Διαβεβαιώσεις μέσω της συχνότητας του Active έδωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, για την άμεση και προσωρινή αντικατάσταση των δύο γιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου που βρίσκονται σε τρίμηνη διαθεσιμότητα λόγω των ερευνών για τις συνθήκες θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Γιαννάκη, το Υπουργείο Υγείας μετά την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας για τη διαθεσιμότητα των δύο, προχώρησε σε συμφωνία με το Αρεταίειο Νοσοκομείο και τον νεφρολόγο Δρ. Ευθύβουλο Αναστασιάδη, προκειμένου να παρακολουθεί περιστατικά μεταμοσχευμένων παιδιών.

Πρόσθετα, όπως είπε, το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνία και με δεύτερη νεφρολόγο από το Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» στην Ελλάδα η οποία θα φθάνει στην Κύπρο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη, προκειμένου να εξετάζει ασθενείς στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνατος 15χρονης: Σε τρίμηνη διαθεσιμότητα δύο γιατροί

Εξάλλου, η κ. Γιαννάκη, κληθείσα να σχολιάσει τη δίωρη στάση εργασίας στην οποία κατήλθε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου, σημείωσε πως το υπουργείο υγείας δεν μπορεί να παρέμβει θεσμικά στις αποφάσεις του προσωπικού.

Αγωνία για γονείς μεταμοσχευμένων

Από την πλευρά τους οι γονείς δεκάδων παιδιών που παρακολουθούνται από το Μακάρειο Νοσοκομείο για σειρά ετών, λόγω μεταμόσχευσης ή και χρόνιων παθήσεων, εκφράζουν έντονα την αγωνία τους για την εξέλιξη της υγείας τους. Ζητούν άμεσα απαντήσεις που να διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη της πορείας των παιδιών τους.  

Active Radio