Η Credit Suisse ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταβάλει 495 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους εισαγγελείς στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας νομικής διαμάχης για ομόλογα που καλύπτονται από στεγαστικά δάνεια, διευθετώντας έτσι μια από τις τελευταίες νομικές υποθέσεις που χρονολογείται από την χρηματοπιστωτική κρίση.

Η ευρωπαϊκή τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι συμφώνησε με τις αρχές του Νιου Τζέρσεϊ να καταβάλει «εφάπαξ πληρωμή… για την πλήρη επίλυση των απαιτήσεων» για αποζημιώσεις και σημειώνει ότι έχει ήδη δεσμεύσει το συγκεκριμένο ποσό στον ισολογισμό της.

Στην νομική αυτή απαίτηση που κατατέθηκε το 2013, η Credit Suisse επικρίθηκε ότι δεν παρείχε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με ομόλογα ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία έχουν εξασφάλιση ενυπόθηκα δάνεια.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία «σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της τράπεζας να επιλύσει δικαστικές διαφορές και ζητήματα που έχουν κληρονομηθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Η Credit Suisse είναι στην ευχάριστη θέση να καταλήξει σε συμφωνία που επιτρέπει στην τράπεζα να επιλύσει το μόνο εναπομείναν ζήτημα RMBS (οικιστικοί τίτλοι που στηρίζονται από στεγαστικά δάνεια) που αφορά απαιτήσεις από ρυθμιστική αρχή και το μεγαλύτερο από τα εναπομείναντα ανοίγματά της τύπου RMBS», προστθέτει.

Τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου (Subprime mortgages), τα οποία χορηγήθηκαν σε δανειολήπτες συχνά με κακό πιστωτικό προφίλ ή ανεπαρκές εισόδημα, συσκευάστηκαν σε χρηματοοικονομικά προϊόντα και πωλήθηκαν σε επενδυτές.