Επίσκεψη στα Γραφεία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. 

Κατά τη γόνιμη και παραγωγική συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του Γενικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ, παρατηρήθηκε σύμπλευση απόψεων. 

Αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για μία σειρά θεμάτων, όπως για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μετάβαση σε έναν πιο ανθεκτικό, πιο πράσινο και πιο ψηφιοποιημένο κατασκευαστικό τομέα. Συζητήθηκε επίσης ο πολεοδομικός σχεδιασμός και πως μπορεί να αναπτυχθεί προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπνοια και σύγκληση. Επισήμανε πως, έχουν καταγραφεί πολλά ζητήματα, τα οποία θα αποτελέσουν σημαντική συνισταμένη στην προσπάθεια που καταβάλλεται, για να επέλθει η ποιοτική αλλαγή στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυρογιάννης: Οι δικηγόροι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κράτους δικαίου

Καταλήγοντας, ο κ. Μαυρογιάννης χαρακτήρισε ως κομβικό και καταλυτικό τον ρόλο που διαδραματίζει το ΕΤΕΚ, εκφράζοντας την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή τόνισε ότι, o κ. Μαυρογιάννης επικροτεί και υιοθετεί τις πολιτικές τις οποίες έχει καταγράψει και έχει αποστείλει σε όλους τους υποψηφίους το Επιμελητήριο. «Χαιρόμαστε που υπάρχει δέσμευση εκ μέρους του κ. Μαυρογιάννη με τη δυνατότητα ανάληψης της Προεδρίας του κράτους, να υιοθετηθούν άμεσα κατά τις πρώτες εκατό ημέρες, πολλές από τις πολιτικές που θεωρούμε θα είναι ωφέλιμες και χρήσιμες», ανέφερε. Υπογράμμισε ότι, οι πολιτικές αυτές θα βελτιώσουν τις διαδικασίες του κράτους, την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και το περιβάλλον, με στοχευμένες και τεκμηριωμένες πολιτικές.