To Top
11:35 Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Οι ινδιάνοι του Σοφοκλέους και ο ελέφαντας του Παντελίδη
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι ινδιάνοι του Σοφοκλέους και ο ελέφαντας του Παντελίδη
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιανουαρίου 2018, 7:30 πμ

Ο πρόεδρος έκανε είπε το αυτονόητο, δήλωσε ο Μιχάλης Σοφοκλέους στον ACTIVE, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως η δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη για την ΑΟΖ, επισκίασε την εξαγγελία του προγράμματος νέας πενταετίας. Η Τουρκία δεν μπορεί να θέλει και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι η μόνη χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει την οντότητα του ψευδοκράτους και από την άλλη να συμπεριφέρεται ως Δερβέναγας ολόκληρης της ΑΟΖ της Κ.Δ. 

Ερωτηθείς για το ατόπημα που αποδίδει η αντιπολίτευση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Σοφοκλέους επισήμανε ότι έχουμε εκλογές και είναι σύνηθες να πιάνονται από μια λέξη, ειδικά στην απουσία προτάσεων και εναλλακτικού σχεδίου για την πορεία της χώρας προς το μέλλον. 

«Ο πρόεδρος παρουσίασε ένα master plan για τη χώρα και πως μπορεί να προχωρήσει να κερδίσει το μέλλον της, να λύσει τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και να κατακτήσει την Κύπρο της νέας εποχής. Είτε αφορά στην πορεία της οικονομίας, είτε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Κύπρου που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται».

Απαντώντας σε σχόλια επιτελείων ανθυποψηφίων του Νίκου Αναστασιάδη, ο κύριος Σοφοκλέους ανέφερε ότι η ανάπτυξη δεν είναι υποκειμενικός όρος. «Είναι  αντικειμενικός και μετριέται σε αριθμούς. Και στην Κύπρο αυτή τη στιγμή έχουμε τη δεύτερη ψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Και αυτή η ανάπτυξη, έχει οδηγήσει ήδη το κράτος στο να μειώσει 15 φορολογίες  συνολικά. Μόνο για το 2017 οι Κύπριοι πλήρωσαν 250 εκ ευρώ λιγότερες επιβαρύνσεις. Η ανεργία κατέβηκε στο 10% από το 16%.  Μειώσαμε στο 50% την αδήλωτη εργασία».

Με θίγει ως πολίτη υπέδειξε, ένας υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφιας ο Σταύρος Μαλάς, να αποδίδει ευθύνες για το πώς φθάσαμε στο Μάρτιο του 13. Θα ήμουν πολύ προσεκτικός στη θέση του είπε. 
«Όπως και με θίγει ως σύγχρονο πολίτη ένας συνομήλικος μου πολιτικός ο κύριος Παπαδόπουλος, να συμπεριφέρεται στους Κύπριους πολίτες ωσάν να είμαστε Ινδιάνοι και μας έχουν φέρει οι λευκοί καθρεφτάκια, με διάφορες ανεδαφικές προτάσεις, να προσπαθεί να κερδίσει την ψήφο, χωρίς να λογαριάζει τη βιωσιμότητα, χωρίς να λογαριάζει την οικονομία και αν αυτά που διακηρύττει είναι νόμιμα. Διότι υπάρχει σωρεία παράνομων εξαγγελιών, όπως για παράδειγμα το να βάλουμε τους κατόχους αξιογράφων πάνω από τους καταθέτες των τραπεζών».  

Χρύσης Παντελίδης : Ο Αναστασιάδης κατέστησε ανέκδοτο τη λέξη δεσμεύομαι

Ο κύριος Αναστασιάδης είναι εκείνος που ακολούθησε τις πρακτικές που περιέγραψε ο κύριος Σοφοκλέους και μοίραζε αλόγιστα «δεσμεύομαι» πριν τις προηγούμενες εκλογές, δήλωσε στον ACTIVE o επικεφαλής του επιτελείου του υποψηφίου Νικόλα Παπαδόπουλου Χρύσης Παντελίδης. 
«Ο κύριος Αναστασιάδης είναι που δεσμεύθηκε να μη γίνει κούρεμα και έφερε το κούρεμα μόλις ανέλαβε την εξουσία, που δεσμεύθηκε να εξασφαλίσει δάνειο – γέφυρα, κάτι που δεν είδαμε ποτέ και δεσμεύθηκε για σειρά έργων που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Στη θέση του κυρίου Αναστασιάδη θα ήμουν πιο προσεκτικός ως προς τις κατηγορίες που εξαπολύει για τους ανθυποψηφίους του.  Μόνο ο Νίκος Αναστασιάδης έχει διακριθεί για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων». 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγήθηκε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τα οποία προφανώς ενοχλούν το επιτελείο Αναστασιάδη. 

«Πρώτιστα τα ΜΕΔ που αγγίζουν σχεδόν κάθε οικογένεια κι επιχείρηση. Από τη μια είναι ο Αναστασιάδης που λέει ότι δεν είναι πρόβλημα του κράτους αλλά των τραπεζών και των δανειοληπτών και ουσιαστικά κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί ή προσποιείται ότι δε βλέπει το λευκό ελέφαντα στο δωμάτιο. Από την άλλη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος προτείνει τη δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετουμένων Δανείων, ακριβώς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό το κοινό πρόβλημα».

Ο Χρύσης Παντελίδης χαρακτήρισε ψέμα και διαστρέβλωση την κατηγορία ότι το επιτελείο Παπαδόπουλου βάζει τους κατόχους αξιογράφων πάνω από τους καταθέτες, προσθέτοντας ότι στο πρόγραμμα για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης αναφέρονται ρητώς με την ίδια μέριμνα και οι καταθέτες και οι κάτοχοι αξιογράφων και τα ταμεία προνοίας. «Αντί ο κύριος Αναστασιάδης να καταθέσει προτάσεις μας παρουσίασε ένα δικό του έργο, το οποίο βιώνει η κυπριακή κοινωνία, μιλά για ένα όραμα το οποίο για μας είναι εφιάλτης, επειδή είναι συνέχιση των υποχωρήσεων που έχει κάνει μέχρι σήμερα στο Κυπριακό και συνέχιση της αποτυχημένης πολιτικής που εφαρμόζει».

Ενδεικτική του οράματος του και η απαράδεκτη χθεσινή δήλωση Αναστασιάδη κατέληξε ο κύριος Παντελίδης, για την Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς διχοτόμησε στην ουσία την ΑΟΖ και χάρισε τη μισή στο ψευδοκράτος και αναγνώρισε δικαίωμα στην Τουρκία να παρεμβαίνει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Μέγιστο σφάλμα ανέφερε ο κύριος Παντελίδης, το οποίο πρέπει να ανακαλέσει ή να αναφέρει στο λαό αν αυτή η δήλωση υπονοεί σημαντικές υποχωρήσεις για τις οποίες δεν ενημέρωσε ποτέ τους πολίτες. 

  Άντρη Δανιήλ   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.