Εφιαλτικές στιγμές έζησε το βράδυ της Πέμπτης (26/5), 34χρονη αλλοδαπή από τη Σρι Λάνκα, όταν τέσσερις ομοεθνείς της προσπάθησαν να την απαγάγουν, αφού προηγουμένως την έδεσαν με σχοινί και στη συνέχεια την έβαλαν διά της βίας στο αυτοκίνητό τους.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο 7 ημερών. Πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας, 40, 44, 47 και μια 45χρονη γυναίκα.

Ανακρινόμενοι οι ύποπτοι ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να συλλάβουν την 34χρονη και να την παραδώσουν στην Αστυνομία, καθώς τους είχε εξαπατήσει και τους είχε αποσπάσει χρήματα. Οι 4 αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής, επίθεσης και σωματικής βλάβης. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι σε περιοχή στα Κάτω Πολεμίδια, τέσσερα πρόσωπα προσπαθούσαν να απαγάγουν μια γυναίκα, βάζοντάς την διά της βίας σε αυτοκίνητο. Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν τα τέσσερα πρόσωπα όπως και την 34χρονη γυναίκα, όλοι από τη Σρι Λάνκα. Όπως ανέφερε η 34χρονη, δέχθηκε τηλεφώνημα από 45χρονη γυναίκα ομοεθνή της, η οποία της ζήτησε να συναντηθούν στα Κάτω Πολεμίδια, πλησίον της οικίας της 34χρονης, για να αγοράσει από κοντά της, διάφορες κρέμες προσώπου. Η συνάντηση των δύο γυναικών διευθετήθηκε στις 9.30 το βράδυ σε σημείο κοντά στο σπίτι της παραπονούμενης. Αμέσως στο σημείο συνάντησης, αφίχθηκαν και τρεις άντρες, οι οποίοι έδεσαν την 34χρονη με σχοινί, τη φίμωσαν και προσπάθησαν να τη βάλουν σε αυτοκίνητο. Η παραπονούμενη αντέδρασε κι άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ένας εκ των δραστών να προτάξει εναντίον της κουζινομάχαιρο.

Πολίτης, ο οποίος άκουσε τις φωνές της 34χρονης, προσέτρεξε για βοήθεια και κατάφερε να κατεβάσει την 34χρονη από το αυτοκίνητο των δραστών, ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία. Τα τέσσερα πιο πάνω πρόσωπα οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η παραπονούμενη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε έγκαυμα στην ωμοπλάτη λόγω τριβής. Από περαιτέρω έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι εναντίον της 34χρονης, εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, μετά από καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.