Πιέσεις για ψήφιση, πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι, του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου για τις νέες τουριστικές υποδομές που προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού ασκεί η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπής Εμπορίου έχει η ίδια ετοιμάσει, με πρωτοβουλία του προέδρου της και βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη και τοy βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύση Παντελίδη, πρόταση νόμου που συζητήθηκε ήδη ενώπιον της, για θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τους ξενώνες που σήμερα λειτουργούν χωρίς οποιαδήποτε ρύθμιση και νόμο, ενώ επισπεύδει και την προώθηση προς την ολομέλεια της Βουλής του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το glamping, ήτοι των κατασκηνώσεων πολυτελείας.

Τα δύο νομοθετήματα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την περασμένη Τρίτη ο κ. Χατζηγιάννης, θα τεθούν προς ψήφιση πριν τις διακοπές του καλοκαιριού. Ο ίδιος, μιλώντας στον «Φ», ανέφερε επίσης πως σύντομα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την οικοτεχνία, που επίσης εμπλουτίζει την τουριστική υποδομή και στρατηγική της χώρας. Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, είπε, και στόχος είναι να ψηφιστεί κι αυτό πριν το καλοκαίρι. Στόχος του νομοσχεδίου είναι, μεταξύ άλλων, η οικοτεχνία να μπει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με τη νομιμοποίηση, στην ουσία, της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων που παρασκευάζονται σε διάφορα υποστατικά, τα οποία θα μπορούν υπό προϋποθέσεις και σε μικρές ποσότητες να διατίθενται όχι μόνο στα σπίτια των παραγωγών και στα δικά τους μαγαζιά αλλά και σε υπεραγορές. Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε πως κάλεσε το Υφυπουργείο Τουρισμού να παρουσιάσει πριν το καλοκαίρι, με στόχο να ψηφιστεί, και το νομοσχέδιο για τα επισκέψιμα αγροκτήματα. Όπως μάλιστα είπε, σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον το Υφυπουργείο δεν προλάβει να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τα επισκέψιμα αγροκτήματα, ο ίδιος έχει ετοιμάσει σχετική πρόταση νόμου την οποία, όπως ανέφερε, προτίθεται να καταθέσει επίσημα στη Βουλή.

Ο στόχος, είπε, είναι η ρύθμιση που απαιτείται για την τουριστική υποδομή που προβλέπει και η Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό να είναι γνωστή αλλά και έτοιμη για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο πριν το φετινό καλοκαίρι.

Όπως γράψαμε ξανά, με το νομοθετικό πλαίσιο για τα επισκέψιμα αγροκτήματα στόχος είναι διάφορα υποστατικά, όπως οινοποιεία, φάρμες και αγροκτήματα, να είναι προσβάσιμα όχι μόνο για επισκέψεις, αλλά πλέον και για διαμονή και διανυκτέρευση επισκεπτών και τουριστών, όπως συμβαίνει και σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό.