Ακόμα ένας ρώσος ολιγάρχης φέρεται να έχασε «μυστηριωδώς» τη ζωή του, αυξάνοντας τον αριθμό των περίεργων θανάτων πλούσιων ανδρών από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκανία.

Ο λόγος για τον 43χρονο δισεκατομμυριούχο Alexander Subbotin, επικεφαλής του προσκείμενου στο Κρεμλίνο γίγαντα του φυσικού αερίου Lukoil, ο οποίος βρέθηκε νεκρός αφού φέρεται να ζήτησε τη συμβουλή σαμάνων για να θεραπεύσει ένα hangover.

Οι λεγόμενες πνευματικές θεραπεύτριες Magua Flores και Tina Cordoba εισήγαγαν δηλητήριο φρύνου κάτω από το δέρμα του ως μέρος της παράξενης τελετουργίας.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Subbotin πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά την κατάποση του βοτάνου βαλεριάνα που του έδωσαν οι σαμάνοι, το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί ανώμαλο καρδιακό ρυθμό σε ορισμένους ανθρώπους.

Ο θάνατος, ωστόσο, του Subbotin είναι μόνο το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από περίεργους θανάτους μερικών από τους πλουσιότερους άνδρες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαιώνει το Κίεβο τον θάνατο στρατηγού των φιλορώσων

Ο θάνατος του Αβάγιεφ, αντιπροέδρου της Gazprombank

Η πρώτη περίεργη υπόθεση αφορά τον θάνατο του Βλαντισλάβ Αβάγιεφ μόλις 51 ετών, στις αρχές του μήνα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της τράπεζας Gazprombank.

Στις 18 Απριλίου βρέθηκε νεκρός στα περίχωρα της Μόσχας με ένα πιστόλι στο χέρι του. Νεκρή βρέθηκε επίσης η σύζυγός του και η κόρη του.

Τα φιλορωσικά κυβερνητικά μέσα, αναφέρουν πως πρόκειται για έγκλημα πάθους και αναφέρουν πως ο Αβάγιεφ αφαίρεσε τη ζωή του αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε την 47χρονη σύζυγό του Γελένα και την 13χρονη κόρη του Μαρία, έχοντας συνειδητοποιήσει πως η σύζυγός του κυοφορεί από άλλον άνδρα.

Ο Σεργκέι Προτοσένια που βρέθηκε νεκρός σε ισπανικό θέρετρο

Η επόμενη υπόθεση αφορά το θάνατο του 55χρονου Ρώσου πολυεκατομμυριούχου και πρώην διευθυντή της Novatek, ( Ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου) Σεργκέι Προτοσένια.

Ο Προτοσένια, βρέθηκε απαγχονισμένος στις 20 Απριλίου στο θέρετρο Γιορέτ Ντε Μάρ στην Ισπανία. Νεκρή βρέθηκε επίσης η 53χρονη σύζυγός του Νατάλια και η 18χρονη κόρη του Μαρία.

Η εκδοχή σε αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές είναι πως ο Προτοσένια κρεμάστηκε αφού πρώτα σκότωσε με τσεκούρι αλλά και μαχαίρι την σύζυγό και την κόρη του. Ωστόσο υπάρχουν και εκδοχές που δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έχουν δολοφονηθεί και οι τρεις τους.

Παράλληλα, ο Βασίλι Μέλνικοφ, ιδρυτής της ιατρικής εταιρείας «ΜedStom», ο οποίος βρέθηκε νεκρός μαζί με την σύζυγο και τους 2 γιούς του, στις 25 Μαρτίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας μέσα στο υπερπολυτελές του διαμέρισμα του. Τόσο ο Μέλνικοφ όσο και οι άλλοι τρεις νεκροί έφεραν μαχαιριές.

 

Μιχαήλ Γουότφορντ

Στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μιχαήλ Γουότφορντ βρέθηκε απαγχονισμένος στο γκαράζ του σπιτιού του στο Σάρεϊ, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η γυναίκα και τα παιδιά του βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, αν και δεν έπαθαν τίποτα. Ο γεννημένος στην Ουκρανία Ρώσος, 66 ετών, έκανε τα εκατομμύρια του ως μεγιστάνας πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC.

Ο θάνατός του βρίσκεται υπό έρευνα από την αστυνομία του Σάρεϊ, η οποία είπε στο BBC στις αρχές Μαρτίου ότι «δεν πιστεύεται ότι υπήρχαν ύποπτες συνθήκες εκείνη τη στιγμή».

 

Αλεξάντερ Τιουλιάκοφ

Νωρίτερα, στις 25 Φεβρουαρίου, μια μέρα μετά την ρωσική εισβολή και τρεις ημέρες πριν από το θάνατο της Γουότφορντ, νεκρός δι’ απαγχονισμού βρέθηκε στο Λενίντσκι της Ρωσίας και ο Αλεξάντερ Τιουλιάκοφ, Υποδιευθυντής ασφαλείας  της «Gazprom»

Ο Αλεξάντερ Τιουλιάκοφ, 61 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος στο γκαράζ της πολυκατοικίας του κοντά στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Gazeta και το Newsweek.

Κοντά στη σορό του βρέθηκε μάλιστα και σημείωμα στο οποίο φέρεται πως εξηγούσε τους λόγους που αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Λεονίντ Σούλμαν

Τέλος, στις 30 Ιανουαρίου, νεκρός δι’ απαγχονισμού βρέθηκε και ο Λεονίντ Σούλμαν, επίσης στο Λενίντσκι της Ρωσίας.

Ο 60χρονος Σούλμαν, 60 ετών, βρέθηκε με παρόμοιο τρόπο δίπλα σε ένα σημείωμα που έκανε την αστυνομία να πιστέψει ότι αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την Gazeta και το Newsweek. Ο θάνατος του Σούλμαν ήρθε μόλις μήνες μετά την έναρξη έρευνας για απάτη στην Gazprom, σύμφωνα με το Fortune.

in.gr