«Το παράπονο του Ποσειδώνα», το εντυπωσιακό show των Roberto Braham, Μαρίνας Κατσαρή και Βαγγέλη Γέττου, με μεγάλες φορετές κούκλες και ζωντανή μουσική ταξιδεύει στην Κύπρο με τρεις παραστάσεις σε Λευκωσία, Αγία Νάπα και Ύψωνα. 

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Βαγγέλη Γέττου που έχει εκδοθεί από την Enalia Physis Environmental Research Centre και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα POSBEMED2 – «Διακυβέρνηση και διαχείριση συστημάτων Ποσειδωνίας και αμμοθινών στη Μεσόγειο» (INTERREG MED 2014-2020)

Οι άνθρωποι καταστρέφουν τους θημώνες Ποσειδωνίας μιας παραλίας της Μεσογείου θεωρώντας ότι τα «φύκια» τη βρωμίζουν. Αυτό προκαλεί την οργή του θεού της θάλασσας, του Ποσειδώνα. Ο θεός του Ολύμπου κάνει την εμφάνισή του με απροσδόκητο τρόπο και προσπαθεί να πείσει τους θνητούς για τη σημασία της διατήρησης των μεσογειακών παραλιακών οικοσυστημάτων αλλά και της ζωής του βυθού.

Ο Roberto Braham και η Μαρίνα Κατσαρή, το κουκλοπαικτικό ντουέτο της παράστασης «Τα πιόνια του βασιλιά», ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον επί σκηνής μουσικό Βαγγέλη Γέττο και παρουσιάζουν μια…θεότρελη ιστορία για την προστασία της Ποσειδωνίας, των παραλιών και της θάλασσας, γεμάτη αστείες συναντήσεις και ανατροπές. Η παράσταση δεν έχει λόγια και έτσι, είναι προσβάσιμη τόσο στο ελληνόφωνο όσο και στο αλλόγλωσσο κοινό.

 

  • 17/6 Λευκωσία, ARTos House, 7.30μ.μ.
  • 18/6 Αγία Νάπα, Δημοτικό Μουσείο THALASSA, 7.30μ.μ.
  • 19/6 Ύψωνας, Πάρκο Ελαιών, 7.30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις & Πληροφορίες Enalia Physis Environmental Research Centre, 96753271 (με SMS), email [email protected]