Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους, τον οποίο έκρινε ένοχο μετά από ακροαματική διαδικασία, για παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής του παρατηρητή και πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας Μιχάλη Σπύρου, ηχογραφώντας τον μυστικά.

Τα αδικήματα σε βάρος του παρατηρητή διαπράχθηκαν το 2010 και 2011 αλλά η ακρόαση της υπόθεσης μόλις χθες ολοκληρώθηκε, με την επιβολή ποινής. Το Δικαστήριο κατέληξε στην εν λόγω απόφαση, αφού άκουσε μαρτυρία από όλους τους εμπλεκόμενους και αφού διαπίστωσε ότι πέραν του συνταγματικού δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής, παραβιάστηκε και ο Νόμος σε σχέση με το δικαίωμα της ιδιωτικής επικοινωνίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ο Μίλορατ Μάζιτς

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή, δεδομένου ότι από την ημερομηνία διάπραξης των αδικημάτων παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με τον νομικό Κρις Τριανταφυλλίδη, που γνωστοποίησε την υπόθεση την οποία χειρίστηκε το γραφείο του, αυτό δημιουργεί πρόβλημα μη κατοχής καθαρού ποινικού μητρώου για τον εν λόγω διαιτητή, θέμα για το οποίο πρέπει να επιληφθεί πλέον η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αφού σύμφωνα με το καταστατικό της ΚΟΠ, ένας διαιτητής για να διαιτητεύει, πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο.