Η γνωριμία με άγνωστο της πρόσωπο μέσω του Facebook είχε ως αποτέλεσμα να εξαπατηθεί 70χρονη από τη Λεμεσό.

Ο άγνωστος άντρας με τον οποίο συνομιλούσε από τον Μάιο, το μόνο που είχε σκοπό ήταν να της αποσπάσει χρήματα με εξαπάτησή της. Όχι μόνο το κατάφερε, αλλά στην απάτη, σύμφωνα και με τις εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού, συμμετείχαν και δύο Ελληνοκύπριοι. Πρόκειται για 30χρονο και 51χρονη (γιος και μητέρα), οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Χθες οι δύο ύποπτοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο πέντε ημερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ύποπτοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο και δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα κράτησής τους. Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση απάτης και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 49 οι καταγγελίες για την απάτη με φωτοβολταϊκά

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η 70χρονη κατά τον μήνα Μάιο αποδέχθηκε αίτημα φιλίας στο Facebook από άγνωστο της πρόσωπο και στη συνέχεια συνομιλούσε μαζί του. Η συνομιλία συνεχίστηκε μέχρι που εξελίχθηκε σε φλερτ. Ο άγνωστος άνδρας παρουσιάστηκε στην 70χρονη, ως Αμερικανός στρατιωτικός με έδρα το Ιράκ και της ανέφερε πως έψαχνε τρόπο να φύγει με δικαιολογία ότι ήταν επικίνδυνο να μείνει άλλο εκεί, ενώ ήθελε να έλθει στην Κύπρο για να τη γνωρίσει.

Κατά τη συνομιλία που είχε με το εν λόγω πρόσωπο η 70χρονη, της ζητήθηκε το ποσό των €1.500 για αγορά εισιτηρίων για την Κύπρο. Η 70χρονη πείστηκε και απέστειλε το πιο πάνω ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Γερμανία. Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν και μετέπειτα ζητήθηκε από την 70χρονη να αποστείλει ακόμη €3.500 με τη δικαιολογία ότι δεν αρκούσαν τα χρήματα για τα αεροπορικά εισιτήρια. Λόγω του γεγονότος ότι η 70χρονη δεν ήταν εξοικειωμένη με μεταφορές χρημάτων , της έγινε πρόταση να τα παραδώσει σε κάποιο γνωστό πρόσωπο.

Στις 28 Ιουνίου συναντήθηκε σε σημείο στη Λεμεσό με πρόσωπο, το οποίο εμφανίστηκε ως ο διοικητής του εν λόγω άντρα. Εκεί η 70χρονη παρέδωσε φάκελο με €3.500. Οι κουβέντες μεταξύ τους συνεχίστηκαν με τον άγνωστο να ζητάει άλλες €8.000 με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να του επιτραπεί η έξοδος από το Ιράκ.

Τότε η παραπονούμενη υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για απάτη. Κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού. Μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθη 30χρονος από το Αρεδιού, ο οποίος ήταν το ίδιο πρόσωπο που παρέλαβε τα χρήματα στις 28 Ιουνίου. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε τον φάκελο με τις €3.500 μαζί με την 51χρονη μητέρα του. Μεταξύ άλλων είπε πως έδωσε τον φάκελο στην τελευταία και πήρε αμοιβή €150, ενώ για τις €8.000 θα έπαιρνε, όπως είπε, αμοιβή €400.