Η Συμμαχία Πολιτών γυρίζει σελίδα μετά τις προεδρικές εκλογές προχωρώντας μέσα από διάλογο σε Καταστατικό Συνέδριο από το οποίο θα επαναπροσδιοριστούν θέσεις και αρχές με την έγκριση μίας Πολιτικής Διακήρυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, παραμένει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να προστεθεί στο όνομα «Συμμαχία Πολιτών» μία προσδιοριστική αναφορά για το ιδεολογικό στίγμα του κινήματος. Το οποίο, έχοντας ως βάση τις μέχρι τώρα διακηρυγμένες θέσεις του, επαναπροσδιορίζεται ως η διεκδικητική κεντροαριστερά. Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, μιλά για την επόμενη μέρα του κινήματος μέσα από τις διαδικασίες που έχουν τροχοδρομηθεί και οι οποίες θα ολοκληρωθούν με το Εκλογικό Συνέδριο τον Ιούνιο.

Το κίνημα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου, με τη διαδικασία να είναι ανοικτή προς την κοινωνία με όλους τους πολίτες να μπορούν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση πολιτικών θέσεων.

Ο Γιώργος Λιλλήκας εκφράζει την αγωνία του για το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και τα προβλήματα στον Συνεργατισμό, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για μία ωρολογιακή βόμβα η οποία εάν εκραγεί, θα παρασύρει ολόκληρη την οικονομία. Αναλύει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο, καταθέτοντας την εκτίμησή του για τους πραγματικούς στόχους της Άγκυρας σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δηλώνει ότι δεν συμφωνεί καθόλου με όσους υποστηρίζουν την άποψη για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, υποδεικνύοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάνει την αυτοκριτική του για τις προεδρικές εκλογές και τα χαμηλά ποσοστά, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δικαιώθηκε η θέση πως και η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου και η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά έστρωναν χαλί στην επανεκλογή Νίκου Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ