Στο καλεντάρι της πανευρωπαϊκής επετειακής περιοδείας τους με τίτλο «Crushing The Enemies Of Metal» περιέλαβαν και την Κύπρο οι MANOWAR. 

Το εμβληματικό αμερικανικό συγκρότημα της μέταλ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ιστορική εμφάνιση στο νησί στις 24 Ιουνίου στο Zante Venue, στην Παραμύθα Λεμεσού. Προηγουμένως θα έχουν εμφανιστεί στην Αθήνα και αμέσως μετά την Κύπρο ακολουθεί η Βαρκελώνη. 

Πρόκειται για μια περιοδεία επικών διαστάσεων, μια υπερπαραγωγή- εορτασμό των επετείων 8 εμβληματικών δίσκων της μπάντας, με μια καυτή setlist η οποία περιλαμβάνει όλα τα αθάνατα κλασικά κομμάτια που ενώνουν και εμπνέουν, με επική εικονοποιία, εξαιρετικό ήχο και, φυσικά τη συνύπαρξη όλων κάτω από το Σήμα του Σφυριού.

«Για άλλη μια φορά η επιμονή των οπαδών των MANOWAR θριάμβευσε!» δήλωσε ο ιδρυτής, μπασίστας και κιθαρίστας της μπάντας Τζόι Ντε Μάιο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ερχόμαστε στην Κύπρο να γιορτάσουμε το αληθινό metal με τους καλύτερους θαυμαστές στον κόσμο» πρόσθεσε. 

Ο σπουδαίος μουσικός Τζόι Ντε Μάιο θα βρίσκεται στην Κύπρο όπως και ο επίσης ιδρυτής των MANOWAR, Έρικ Άνταμς, ένας από τους κορυφαίους και πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές στην ιστορία της μέταλ. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Ε.Β. Μαρτέλ. Στις 4 Ιουνίου το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι στην επετειακή περιοδεία «Crushing The Enemies Of Metal» δεν θα βρίσκεται τελικά ο εκρηκτικός Σουηδός ντράμερ Άντερς Γιόχανσον για οικογενειακούς λόγους και τη θέση του θα πάρει ο Ντέιβ Τσέντρικ, «ο οποίος συνδυάζει ταχύτητα, δύναμη και πνεύμα αληθινού μέταλ» και δηλώνει επηρεασμένος από τον αείμνηστο σπουδαίο ντράμερ Σκοτ Κολόμπους, πρώην μέλος των MANOWAR.

Η μπάντα έχει καταφέρει να ανταποκριθεί ακόμα και στις δυσκολότερες προκλήσεις. Στην εποχή των talent shows και των αναιμικών παροδικών επιτυχιών, δίνουν στους οπαδούς τους τα στοιχεία για τα οποία τους αγαπούν: ένα τεράστιο, πανίσχυρο soundtrack για τη ζωή τους, τραγούδια που γιορτάζουν την τολμηρότητα του ατόμου και ταυτόχρονα το συλλογικό πνεύμα.

Ήταν 1980 όταν μια νέα μπάντα εξερράγη στη metal σκηνή – μια μπάντα που θα άλλαζε το τοπίο και θα έγραφε ιστορία με τραγούδια που θα γίνονταν ύμνοι μάχης, ήχο που δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον και πάθος και αποφασιστικότητα που ξεπερνούσε κάθε εμπόδιο. Το όνομά τους; MANOWAR.

Με τραγούδια που έγιναν ύμνοι, με ήχο που δεν έμοιαζε με κανέναν και με ασυναγώνιστη πίστη, επιμονή και αμείλικτο θάρρος να κάνουν πάντα τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής πορείας τους άφησαν το στίγμα τους σε ολόκληρο το είδος της μέταλ. Με απαράμιλλη τόλμη που τους ώθησε να κάνουν πραγματικότητα όλα όσα πίστεψαν, αντιμετώπισαν κάθε πρόκληση που βρέθηκε στον δρόμο τους. Σε μια εποχή με ταλέντα που ξεπηδούν από τηλεοπτικά shows και με πρόσκαιρα one hit wonders, το συγκρότημα συνεχίζει να δίνει στους φανς όλα όσα λάτρεψαν: το στιβαρό, επικό soundtrack της ζωής τους με τραγούδια που συνδυάζουν το ατομικό θάρρος με το πνεύμα της κοινότητας.

Πολυάριθμοι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, περισσότερες από 35 headline περιοδείες και sold out shows έως και 50.000 ατόμων εξασφάλισαν στην μπάντα το αδιαμφισβήτητο στάτους της στο heavy metal σύμπαν. 

Η αδιαπραγμάτευτη πίστη των θαυμαστών στο συγκρότημα καθρεφτίζεται σε όλα τους τα live: άνθρωποι από 40 και παραπάνω χώρες που ταξιδεύουν από πολύ μακριά για το Magic Circle Festival που διοργανώνει ετησίως ο Τζόι ΝτεΜάιο είναι, επίσης, αδιάσειστη απόδειξη της συνεχούς στήριξης των “Manowarriors”.

Το 2009, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας τους “Thunder In The Sky”, οι MANOWAR ηχογράφησαν σε 18 διαφορετικές γλώσσες το power ballad “Father” ως ένα tribute στο διεθνές κοινό τους, πετυχαίνοντας έτσι άλλη μια πρωτιά στη heavy metal ιστορία. Ταυτόχρονα με τη μεγαλειώδη περιοδεία τους “The Final Battle 2019” οι MANOWAR κυκλοφόρησαν το ΕΡ “The Final Battle – I” (το πρώτο μιας τριλογίας ΕΡs) και remixed και remastered επανεκδόσεις των εμβληματικών άλμπουμ τους “Into Glory Ride” (“Into Glory Ride Imperial Edition MMXIX”) και “Hail To England” (“Hail To England Imperial Edition MMXIX”) όπου χρησιμοποιήθηκε μεταφορά των πρωτότυπων ηχογραφήσεων από αναλογική σε ψηφιακή μορφή σε υψηλή ποιότητα 96kHz. Όλες αυτές οι κυκλοφορίες είναι διαθέσιμες στο iTunes και σε online και φυσικά δισκοπωλεία.

Μετά από την ιστορική πρώτη headline εμφάνισή τους στο Μεξικό το 2020, στην οποία παρευρέθηκαν 50.000 εκστατικοί φανς, οι MANOWAR επιστρέφουν στη σκηνή με την επετειακή περιοδεία CRUSHING THE ENEMIES OF METAL ANNIVERSARY TOUR ’22/’23.

Το πόσο ασύγκριτα πιστό είναι το κοινό των Manowar σε ολόκληρο τον κόσμο αντανακλάται στα live τους. Για παράδειγμα, fans από περισσότερες από 40 χώρες ταξίδεψαν για να γιορτάσουν το Magic Circle Festival στη Γερμανία, ενώ το “Thunder In The Sky” το 2009, έγραψε ιστορία καθώς το “Father” ηχογραφήθηκε σε 18 διαφορετικές γλώσσες.

Οι MANOWAR αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στούντιο, δουλεύοντας πάνω σε καινούργιο υλικό.

  • * Λεμεσός, Zante Venue, 24 Ιουνίου, 8.30μ.μ. (οι πόρτες ανοίγουν στις 7μ.μ.), Εισιτήρια ΕΔΩ