Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρους της, βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύσανθου Σαββίδη, συνεδρίασε σήμερα στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου στην Πάφο η κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Τα θέματα που εξετάσθηκαν στη συνεδρίαση αφορούσαν στον σχεδιασμό νέων σχολικών μονάδων στην επαρχία Πάφου, στη δημιουργία υπέργειας διάβασης πεζών επί της λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά και στα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Πάφου και της Σχολικής Εφορείας Πάφου, με σκοπό την επιλύση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς, τόνισε μετά τις επαφές στην Πάφο ότι τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν θα προωθηθούν με στόχο την άμεση επίλυση τους. Σε σχέση με το ωράριο προσέλευσης των μαθητών και της αποχώρησης τους, ο κ. Μυλωνάς είπε πως ο ίδιος ως Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής θα επιμείνει μέχρι τέλους, αφού το θεωρεί απαραίτητο για να σταματήσει η «βαναυσότητα» της ακατάλληλης ώρας αφού χιλιάδες εκπαιδευτικοί πηγαινοέρχονται από επαρχία σε επαρχία.

« Υπάρχουν δύο θέματα τα οποία θέτει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και κανένας άλλος», τόνισε. «Κανένας δεν έθεσε θέμα μετακίνησης της σχολικής χρονιάς τον Ιούλιο γιατί μιλούμε για τις κλιματικές συνθήκες. Καλούμε όλους να θέσουν ως υπέρτατη υποχρέωση τους την στήριξη των μαθητών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όσον αφορά στους εργαζόμενους ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι στόχος είναι να επανέλθει το ευέλικτο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Επεσήμανε ακόμη, πως επί τούτου θα γίνει συζήτηση με ΟΕΒ, ΣΕΚ, ΚΕΒΕ και ΠΕΟ ούτως ώστε να έχουμε ευέλικτο ωράριο στην δημόσια υπηρεσία για να μπορούν οι γονείς και να μεταφέρουν και να στηρίζουν τα παιδιά τους αν χρειάζεται.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σχολίασε και το θέμα της μετακίνησης των παιδιών με τα λεωφορεία, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική μεταρρύθμιση και εξαιρετική την προσπάθεια. Ανακοίνωσε δε, πως την ερχόμενη Τετάρτη η Επιτροπή θα συναντηθεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την Παρασκευή με τους συναρμόδιους Υπουργούς που έχουν σχέση με το ωρολόγιο πρόβλημα και τα αναλυτικά προγράμματα και πολύ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις.