Δεν υπάρχει λόγος να απορεί κανένας με ποιο τρόπο θα βρουν κοινές συνιστώσες στο Κυπριακό, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ. Με δεδομένο, δηλαδή, ότι δεν έχουν καμιά κοινή θέση ούτε στην ουσία, ούτε στη διαδικασία, ούτε στη στρατηγική. Να, που το είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος προχτές στο Sigma:

«Επί της ουσίας του Κυπριακού, υπάρχει το σωστό περιεχόμενο, οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων εθνών και οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Εκεί είναι η βάση που μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο βάση για πιθανή συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια λειτουργική βιώσιμη λύση».

Ουδείς διαφωνεί με τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Είναι εκεί για να αξιοποιούνται μόνο προεκλογικά και να αποτελούν τη βάση για συνεργασία ακόμα και πολιτικών και κομμάτων που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν τις πιο διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Τουλάχιστον, είναι μια κάποια αξιοποίηση εκείνων των αποφάσεων, διότι επί της ουσίας ουδείς τις θυμάται την ώρα των διαπραγματεύσεων από το 2009, που ομόφωνα τις υιοθέτησαν.    

Αρ.