Ο ΑΡΧΗΓΟΣ βάρεσε διπλο-συναγερμό:

– Καλείστε επειγόντως να προσέλθετε: Νυν και πρώην υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κοινοτάρχες, αζάδες, τελοσπάντων άπαντες οι διορισθέντες μου, συν γυναιξί και τέκνοις, παλλακίδων, υπηρετικού προσωπικού κ.ά.

Κραυγές επικρότησης από τους δελφίνους που εποφθαλμιούν την καρέκλα του Αρχηγού, με προεξάρχοντες τους εξαϋλωτές του Συνεργατισμού, τους σφετεριστές των ιματίων του προς όφελος των ιδιωτικών και τραπεζικών συμφερόντων τους.

Οι θρασύτεροι εξ αυτών ρώτησαν τον Αβέρωφ:

– Θα φέρουμε και τα οικόσιτά μας; Επειδή ο κόσμος λέει ότι εδιόρισες και τους κάττους μας!

– Ζηλοφθονίες. Τις γατούλες σας, όμως, μπορείτε να τές φέρετε.

Περίπου σαν εθιμοτυπική συνήθεια σε προεκλογικές περιόδους, αμφίδρομης ταλάντωσης: Πανηγύρι αντιπαροχής. Το ρουσφέτι έναντι της ψήφου.

Βασική διαφορά της τωρινής συμπεριφοράς: Χάθηκε η όποια συστολή συνόδευε το «παιχνίδι» στο παρελθόν. Και το χειρότερο: Το Αβερώφειο παίζεται χοντρά, χωρίς ίχνος ποδκιαντραποσύνης, με τους συκοφάντες ωραιοπαθείς στο πρώτο τραπέζι/πίστα.

Η οικειοποίηση, βασικό χαρακτηριστικό των κομματικών μηχανισμών: Με περισσή ευκολία εκπέμπονται τα «εμείς τά λέγαμε» σ’ ένα ακροατήριο που σπάνια θυμάται, και σπανιότερα ακούει.

– Προς τί ο τόσος τάραχος και η τόση αναστάτωση; Εκδηλώθηκε ο προαναγγελθείς πόλεμος;

– Όχι, Αρχηγέ, αλλά και στις νέες μετρήσεις δεν ξεκολλάς από μονοψήφιο αριθμό. Ευτυχώς, κάπου εκεί κινείται και ο Στεφάνου!

Υ.Γ.

Στην ανυποληψία και ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας): Από τα ίδια χείλη που μας διαβεβαίωναν ότι δεν ξεκίνησε πανδημία από την Κίνα, αλλά πρόκειται για απλή επιδημία, εκπέμπεται τώρα άκρατη κινδυνολογία: «Δεν μας σώζει τίποτε από την πανδημία του Κορωνοϊού»

Ότι: Και παγκόσμια λίγοι θυμούνται, και λιγότεροι παρακολουθούν!…