H Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) με ανακοίνωση της, ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση και την πολιτική εργοδότησης έκτακτου προσωπικού αντί μόνιμου και παρά, όπως σημειώνει, τις περί αντιθέτου διακηρύξεις της, για τερματισμό της πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για μόνιμες ανάγκες.

Όλοι γνωρίζουμε τα αρνητικά συνεπακόλουθα της εργοδότησης εκτάκτων υπαλλήλων ή και με άλλες μορφές (συμβάσεις κ.λπ.), αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τη μετατροπή τους σε εργοδοτούμενους ορισμένου και αορίστου χρόνου και τα προβλήματα που ακόμη διαιωνίζονται αναζητώντας την επίλυσή τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Η ΑΣΔΥΚ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι, με την πολιτική της πρόσληψης εκτάκτων και συμβασιούχων, η Κυβέρνηση εξωθεί σε σταδιακή υπόσκαψη των ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων και ανατροπή του ισοζυγίου εργατικού δυναμικού. «Η Κυβέρνηση με την πολιτική της, ως ο μεγαλύτερος εργοδότης στην οικονομία, στέλνει λανθασμένα μηνύματα ως προς  την ποιότητα των εργασιακών σχέσεων που πρέπει να λειτουργούν, όχι μόνο στον κρατικό τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα», προστίθεται.

Η ΑΣΔΥΚ καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις του κρατικού τομέα σε πρωτοβουλία, για διαβούλευση και ενεργοποίηση  με σκοπό τον τερματισμό αυτής της λανθασμένης και εργασιακά επικίνδυνης πολιτικής και ζητεί από  τον Υπουργό Οικονομικών να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις δικές του δεσμεύσεις και διακηρύξεις, ώστε η ικανοποίηση μόνιμων διαχρονικών αναγκών να γίνεται μέσω προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Η ΑΣΔΥΚ πιστεύει ότι όλες οι Οργανώσεις του κρατικού τομέα, περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών Οργανώσεων και αυτών των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν διεκδικώντας την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος της μόνιμης και αξιοπρεπούς εργασίας, που συνακόλουθα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις και ποιότητα ζωής στους εργαζόμενους.