Αλλαγή στη διαδικασία ετοιμασίας των προϋπολογισμών, ώστε να δίδεται η ευκαιρία στα  κόμματα κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού να εκφέρουν απόψεις ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος με τη σειρά του διεμήνυσε ότι στόχος είναι να αποφευχθούν οι οικονομικές περιπέτειες για τον τόπο και να υπάρξει ένα ψηφισμένος προϋπολογισμός για το κράτος εντός του Γενάρη του 2021.

Σε δηλώσεις του, ύστερα από συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,  στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, ο κ. Νεοφύτου είπε πως γνωρίζει τις θέσεις του Κινήματος Οικολόγων όσον αφορά στον προϋπολογισμό και γνωρίζει ότι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, ωστόσο, σημείωσε ότι «παρά τις διαφορετικές μας απόψεις και άσχετα εάν θα ψηφίσουν ή θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό δεν συντείνουν στην τοξικότητα του κλίματος».

Όπως σημείωσε το Κίνημα Οικολόγων έχει τις απόψεις του και τις άκουσε με προσοχή, για να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι μπορούν να χτίσουν για τον προϋπολογισμό του 2022.

«Έχοντας και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίδει την κατεύθυνση για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενίσχυση του digital economy», είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως «αν ξεκινήσουν έγκαιρα οι διαβουλεύσεις για την ετοιμασία των προϋπολογισμών του 2022 μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερή σύγκλιση απόψεων, αλλά και να έχουμε ένα προϋπολογισμό, που μπορεί να ψηφιστεί με ακόμα ευρύτερη πλειοψηφία».

«Στόχος μας», κατέληξε, «είναι να αποφύγουμε τις περιπέτειες τις οικονομικές για τον τόπο μας και να έχουμε προϋπολογισμό για το κράτος ψηφισμένο εντός του Γενάρη του 2021».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Θεοπέμπτου δήλωσε  ότι ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη, λέγοντας ότι είχαν μία πολύ γόνιμη συζήτηση για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, καθώς επίσης να εξηγήσουν τις έγνοιες τους όσον αφορά στα θέματα ενδιαφέροντος τους, όπως την ποιότητα του αέρα, τις δημόσιες μεταφορές, τη διαχείριση των αποβλήτων, τα θέματα που αφορούν την εργοδότηση της νεολαίας, τα προβλήματα με το πρόγραμμα εγγύηση για τη νεολαία και τα θέματα του πολιτισμού.

«Μια σειρά από θέματα, τα οποία έχουμε συγκεκριμένες απόψεις και τις οποίες θα θέλαμε να συζητήσουμε και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι ως Κίνημα έχουν ζητήσει να αλλάξει η διαδικασία με την ετοιμασία των προϋπολογισμών, ούτως ώστε στα διάφορα κόμματα να δίνεται η ευκαιρία κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού να μπορούν να εκφέρουν ορισμένες απόψεις.

«Φυσικά πάντα η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πηγή: philenews/KYΠΕ