Την παραίτηση του Lars Kramer Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, πρόκειται ουσιαστικά για το νούμερο δύο της.

Ο κ. Kramer  πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην  ABN AMRO, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη, ως Group CFO, αυτό από μόνο του τα εξηγεί και την αμεσότητα  της κίνησης του. Πρόκειται για ένα στέλεχος διεθνούς βεληνεκούς και διεθνής εμβέλειας.

Ήρθε στην Ελληνική Τράπεζα σε μία δύσκολη περίοδο και η συνεισφορά του χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική. Κατά την θητεία του ως ανώτατος οικονομικός διευθυντής τα αποτελέσματα της Τράπεζας γύρισαν από ζημιές σε κέρδη, έστησε την APS και ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της πρώην ΣΚΤ.

Από την Ελληνική Τράπεζα εκφράζουν λύπη για την αποχώρηση αυτού του σημαντικού στελέχους τους, όμως όπως διευκρινίζουν η αποχώρησή του γίνεται κάτω από ένα πολύ φιλικό κλίμα και με ευνοϊκούς όρους.

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την ολοκλήρωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του έτους περί τα τέλη Μαρτίου.

Στον αντίποδα η ABN Amro ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου

Η ABN Amro ανακοίνωσε σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού και τόνισε πως σκοπεύει να διορίσει τον Lars Kramer ως οικονομικό διευθυντή και μέλος του δ.σ.

Η ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 54 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο, σε σχέση με τα 316 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στα 17,9 εκατ. ευρώ, με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις πέντε αναλυτών.

Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 1,80 δισ. Ευρώ από τα 2,10 δισ. Ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στα 1,81 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 17,7% από το 18,1%.