Ποδαρικό στη νέα οικονομική και επιχειρηματική εκπομπή του Active Insider που παρουσιάζουν οι Σωκράτης Ιωακείμ και Μάριος Ρούσσος έκανε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ο CEO της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους.

Ο κ. Νεοκλέους αφού ανέφερε πως τα κέρδη και τα έσοδα της Cyta το 2020 παρά την πανδημία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2019 έδωσε έμφαση στη νέα τεχνολογία που θα μπει σύντομα στη ζωή μας του 5G.

Όπως εξήγησε το ο 5G είναι απλώς μία εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως ήταν το 3G και το 4G.

«Κτίζεται πάνω στην υπάρχουσα υποδομή και δεν είναι κάτι καινούριο που θα έρθει από τον πλανήτη Άρη.  Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου και το ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι αναγκαίος να γίνει. Δεν είναι επιλογή μας να μείνουμε πίσω. Αν μείνουμε πίσω θα μείνει και η οικονομία πίσω και κανείς δεν πρέπει να αναλάβει τέτοια ευθύνη», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις από Δήμους και Κοινότητες για το 5G τόνισε πως υπάρχουν Δήμοι και κοινότητες που συνεργάζονται μαζί τους, υπάρχουν όμως και άλλοι που βρίσκουν διάφορα προσκόμματα.

«Κάθε Δήμος πρέπει να σκέφτεται το πώς θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του και της κοινωνίας. Με το 5G υπάρχουν πολλές επιλογές όπως οι έξυπνες πόλεις που χωρίς το 5G δεν θα μπορούν να γίνουν. Γίνονται πάντως διαβουλεύσεις για νέο πλαίσιο αδειοδότησης σε συνεργασία με το κράτος για την τοποθέτηση κεραιών 5G καθώς το υφιστάμενο πλαίσιο δίνει στους Δήμους το δικαίωμα να ενεργήσουν κατά το δοκούν, που δεν είναι πάντα το κριτήριο το καλό όλου του κόσμου αλλά ο λαϊκισμός. Βλέπουμε το πλαίσιο αδειοδότησης με το κράτος ώστε να υπάρξει ένας εκμοντερνισμός που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σύγχρονης χώρας», κατέληξε.