Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε, ότι τα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης, σε όλες μάλιστα τις βαθμίδες είναι πολλά και ποικίλα. Γι’ αυτό επιβάλλεται να εργαστούμε όλοι συλλογικά και με ενότητα ώστε να επιλυθούν τα πολλαπλά προβλήματα, να στηρίξουμε τη δημόσια εκπαίδευση, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την αξιοπρέπεια μας. 

Βασικότεροι στόχοι παραμένουν η ποιοτική αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος καθώς και η δημιουργία μιας σύγχρονης παιδείας που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του 21ου αιώνα και να συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτών με κριτική σκέψη και σύγχρονες αντιλήψεις.

Πέρα  όμως από την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης εμείς ως Κερυνειώτες εκπαιδευτικοί, έχουμε επίσης την ευθύνη και την ηθική υποχρέωση να κρατήσουμε στους μαθητές μας, ζωντανή τη μνήμη της αγαπημένης μας πόλης και επαρχίας, της Κερύνειας, αφού η τούρκικη εισβολή και κατοχή, μας αναγκάζει να παραμένουμε 46 τόσα χρόνια μακριά της. 

Χρέος μας αποτελεί το να εμπνεύσουμε την αγάπη για την κατεχόμενη γη μας διοργανώνοντας διάφορες αντικατοχικές δραστηριότητες και να δώσουμε έτσι τα σωστά πρότυπα ώστε η μνήμη της αγαπημένης μας Κερύνειας μας να παραμείνει άσβεστη και να μη γίνει έρμαιο της λήθης, του ευδαιμονισμού και της αδιαφορίας. Όλοι μαζί οφείλουμε να αγωνιστούμε για την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και για την επίτευξη μιας δίκαιης λύσης, που να είναι βιώσιμη, λειτουργική και να σέβεται τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε να επανενωθεί  η πατρίδα μας. 

Γι’αυτό επιβάλλεται η ενίσχυση της  ΠΟΕΔ Κερύνειας με περισσότερα στελέχη από όλο το φάσμα του διδασκαλικού κόσμου για να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο ο αγώνας για επιστροφή στην αγαπημένη μας ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

* Δάσκαλος, Πρόεδρος Ε.Ε. ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Κερύνειας