«Οι πιο πολλοί στο χώρο της εκπαίδευσης εργάζονται συνειδητά και σκληρά και τους ευχαριστώ», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας ωστόσο πως τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά.

Μιλώντας μετά το πέρας επίσκεψής του σε σχολείο της Αραδίππου και ερωτηθείς για την ετοιμότητα των σχολείων, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ατόμων σε υπεύθυνες θέσεις που είτε δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους και προκάλεσαν κωλυσιεργία είτε ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων που παρεμπόδισαν τις εργασίες που κάναμε για τα σχολεία.

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να παραμείνει θεατής σε περιπτώσεις πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων ή και σε περιπτώσεις προσώπων που αρνήθηκαν να συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Προδρόμου, επισημαίνοντας ότι είναι μεν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά όσες και αν είναι, εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες, θα πρέπει να αποδοθούν. «Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες διαδικασίες διοικητικές έρευνας και ενδεχομένως και πειθαρχικών μέτρων. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι χώρος ασυδοσίας ή αυθαιρεσίας και αυτές οι συγκεκριμένες περιπτώσεις διευθύνσεων σχολείων που έχουν εντοπιστεί θα πρέπει να ελεγχθούν. Διασταυρώνουμε μάλιστα αυτή την ώρα και τις αναφορές που γίνονται από τις σχολικές εφορείες, με τις αναφορές που έχουμε από τα σχολεία μας, για να δούμε και την αποτελεσματικότητα του συστήματος αλλά ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν και κάποιες επιμέρους αποκλίσεις», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πάντως ότι ευτυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νοιάζονται για τα σχολεία και την παιδεία μας και ευχαρίστησε όλους αυτούς που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, προσφέροντας στην εκπαίδευση.

«Υπάρχουν όμως και κάποιοι που απλά επιδεικνύουν εαυτόν και βγάζουν τα απωθημένα τους με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κατέληξε ο Υπουργός.

Όσον αφορά ειδικότερα τη διαρρύθμιση των αιθουσών διδασκαλίας, τα θρανία, τα ειδικά ένθετα διαχωριστικά, ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως οι ετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Πηγή: philenews