Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών  ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 63 ετών, κατοίκου Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόκτησης, κατοχής και απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, διανομής παιδικής πορνογραφίας και προσφοράς παροχής πληροφοριών για παιδική πορνογραφία παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πληροφορία που έφτασε στο Σώμα από τη Europol, σύμφωνα με την οποία χρήστης λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απέστειλε μέσω του λογαριασμού του, σε άλλο χρήστη, ένα βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν εξετάσεις από τις οποίες εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 63χρονου κατοίκου Λάρνακας.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες Πέμπτη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Στην κατοχή του 63χρονου εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε ως τεκμήριο για να τύχει δικανικής εξέτασης.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 63χρονου, όπου εντοπίστηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος κατασχέθηκε για να τύχει δικανικής εξέτασης.

Σήμερα ο 63χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ