Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μεροληπτική στάση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σχετικά με το θέμα των οδοφραγμάτων και της προκλητικής στάσης του κατοχικού καθεστώτος, προώθησε ο υπουργός Εξωτερικών στην ίδια τη Σπέχαρ κατ’ εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Ο Πρόεδρος αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντας χλιαρή την αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έναντι της στάσης της ψευδοκυβέρνησης για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων. Επί της ουσίας, όμως, δεν είναι τώρα που η ΟΥΝΦΙΚΥΠ «αντιδρά» με αυτό τον κωμικό τρόπο, παραβιάζοντας (ηθικά, τουλάχιστον) το διεθνές δίκαιο και την ίδια την πραγματικότητα της κατοχής. 
 
Διαχρονικά δε, οι αντιπρόσωποι του ΓΓ του ΟΗΕ, δεν ήταν πιστοί στον ρόλο που τους ανατίθεται θεσμικά και –με τις πράξεις ή τις δηλώσεις τους– έδειχναν, όχι μόνο ποντιοπιλατισμό, μα και στρουθοκαμηλισμό. Τώρα ανακάλυψε τη Σπέχαρ, ο Πρόεδρος. Ας είναι. Μπορεί, σε καμιά δεκαριά χρόνια, να ανακαλύψει και τη μεροληψία του ντε Σότο, του Ντάουνερ, του Άιντα…    
 
ΑΛ.ΜΙΧ.