ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ σε στάση αναμονής ενόψει αφίξεων τουριστών στην Κύπρο. Σε δύσκολες, ιδιάζουσες συνθήκες, με την πανδημία να έχει περιοριστεί αλλά να μην έχει ακόμη εκριζωθεί ο ιός από τη χώρα, έχουμε επενδύσει και φέτος στο τουριστικό ρεύμα, αν και όλοι γνωρίζουν πως θα είναι αισθητά μειωμένος ο αριθμός των αφίξεων. Οι αρμόδιοι αναφέρονται ότι αναμένεται να κυμανθεί στο 30% των επιδόσεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Και με αυτά τα ποσοστά, που ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι διασφαλισμένα αλλά είναι ο στόχος, μπορεί να θεωρηθεί πως η χρονιά δεν θα πάει χαμένη. Θα αποτελεί τη βάση για να μπορέσουμε να επανέλθουμε ως χώρα, από του χρόνου, το 2021, στην κανονικότητα και στο πεδίο του τουρισμού. 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει δώσει κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα φέτος. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική, που διαμορφώθηκε για να αντιμετωπιστεί η φετινή έκτακτη κατάσταση, που προκάλεσε η πανδημία. Θα μπορούσε, παράλληλα, να προσφέρει κίνητρα και για εσωτερικό τουρισμό. Με κίνητρα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους Κυπρίους να κάνουν διακοπές στη χώρα τους αντί να μεταβούν στο εξωτερικό. Αυτό θα βοηθήσει τη χώρα οικονομικά ενώ παράλληλα, θα διασφαλιστεί σε ένα βαθμό ότι θα περιοριστούν εισαγόμενα κρούσματα.  
ΤΟ «Μένουμε Σπίτι», μπορεί να εξελιχθεί με ειδικά προγράμματα σε «Μένουμε Κύπρο». Και για πιο ασφαλείς διακοπές και για ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας. Αυτό προφανώς ότι θα ενισχύσει την οικονομία καθώς θα δουλέψουν πολλές επιχειρήσει, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζονται από τον τουρισμό. Είναι προφανές πως στόχος είναι να υπάρξουν όσο λιγότερες απώλειες γίνεται. Να μπορέσουμε να περάσει η φετινή χρονιά με τις πολλές δυσκολίες που ούτως ή άλλως θα είναι προβληματική, με στόχο να διαμορφωθούν συνθήκες για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.
ΜΙΑ εκστρατεία με σύνθημα «Μένουμε Κύπρο», όλοι θα κερδίσουν. Κι αυτό είναι πρόδηλο. Φτάνει να γίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά. Χρόνος σαφώς και δεν υπάρχει καθώς έχουμε ήδη εισέλθει στους καλοκαιρινούς μήνες και ο προγραμματισμός για διακοπές γίνεται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, της προσπάθειας ενίσχυσης του τουρισμού και οι διαγωνισμοί του «Φιλελεύθερου». Όπως ήταν και η εκστρατεία του Ομίλου του «Φ» για το «Μένουμε Σπίτι», τώρα είναι και αυτή για το «Μένουμε Κύπρο».
ΤΗΝ ίδια ώρα, θεωρούμε πως είναι ευκαιρία για επανακαθορισμό της στρατηγικής μας στον τουρισμό. Κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και δυνατότητες για αλλαγές, που θα έπρεπε να γίνουν προ καιρού. Μια χώρα όπως η Κύπρος, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της στον τουρισμό θα έπρεπε κανονικά να είχε προ πολλού προβλέψει να αναβαθμίσει τους μηχανισμούς της  στο πεδίο αυτό. 
ΕΧΕΙ πολλές φορές αναφερθεί πως υπάρχει ανάγκη επαναπροσανατολισμού του τουριστικού προϊόντος. Για χρόνια γίνεται λόγος για τη διαμόρφωση συνθηκών για δημιουργικό τουρισμό 365 ημερών. Υπάρχουν δυνατότητες λόγω των καιρικών συνθηκών. Υπάρχουν δυνατότητες για αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, που δεν προχώρησε ποτέ. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μπορεί να γίνει με προγραμματισμό και σχεδιασμό υποστήριξης αυτής της προσπάθειας. Ευκαιρία, λοιπόν, να γίνουν εν μέσω κρίσης και αλλαγές ουσίας και προοπτικής.