Ισχυρή ήταν η επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού στα οικονομικά της Louis PLC, αφού το συγκρότημα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των βασικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση. 
Συγκεκριμένα, ξενοδοχεία σε Κύπρο και Ελλάδα ανέστειλαν τις εργασίες τους, όπως επίσης και τα κρουαζιερόπλοια του Συγκροτήματος, τα οποία βρίσκονται ανενεργά στο λιμάνι του Πειραιά. Η Louis PLC ωστόσο προγραμματίζει, μετά την χαλάρωση και των μέτρων, την λειτουργία συγκεκριμένων ξενοδοχείων από τον Ιούλιο του 2020. Σημειώνεται επίσης ότι, εντός του 2020 υπογράφτηκε η σύμβαση μίσθωσης του νέου ξενοδοχείου Asterion, στα Χανιά της Κρήτης ωστόσο δεν αναμένεται να λειτουργήσει φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στην έκθεση του συγκροτήματος αναφέρεται ότι έχουν γίνει διευθετήσεις για κάλυψη των ταμειακών αναγκών, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για περιορισμό των εξόδων και ταμειακών εκροών.
Ο κύκλος εργασιών για το 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 19,7% σε σχέση με το 2018, κυρίως λόγω της συμπερίληψης των αποτελεσμάτων της Celestyal. Συγκεκριμένα, τα εισοδήματα το 2019 ήταν 215,563 εκατ. ευρώ και το 2018 ήταν 180,127 εκατ. ευρώ.  Η αύξηση στα εισοδήματα από ξενοδοχειακές εργασίες ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου για το 2019.
Το ενοποιημένο καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους ανήλθε το 2019 στα 18,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 30,2 εκατ. ευρώ το 2018. Η μείωση των 12 εκατ. ευρώ περίπου προήλθε από την υιοθέτηση νέου προτύπου για τις μισθώσεις ξενοδοχείων, από έξοδα διάσπασης με την πώληση πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, αύξηση της φορολογίας, ζημιά από απομείωση στην αξία των πλοίων και λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook.