• Η τεχνολογία αλλάζει την αγορά ακινήτων με την κυπριακή εταιρεία να πρωτοπορεί
  • Ακίνητα σε χαμηλές τιμές, ανώνυμα και με ασφάλεια

 
Τις διεθνείς τεχνολογικές τάσεις στον τομέα των ακινήτων και της μεσιτείας ακολουθεί μία καθαρά κυπριακή εταιρεία, με χρόνια εμπειρίας και δυνατό όνομα στον τομέα, η G&P Lazarou.

H εταιρεία ξεκινά τους διαδικτυακούς πλειστηριασμούς ακινήτων, με την πρώτη δημοπρασία να πραγματοποιείται στις 7 Ιουλίου στις 10:00. Στη δημοπρασία θα τεθούν προς πώληση 10 ακίνητα με τιμές που αρχίζουν από €25.000.

Θεωρούμε πως είναι ο σύγχρονος τρόπος για μαζική πώληση ακινήτων ο οποίος την ίδια ώρα προσφέρει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους αγοραστές να εντοπίσουν ακίνητα σε χαμηλή τιμή και εντός των δυνατοτήτων τους ή ακόμα και φθηνότερα, αναλόγως των προσφορών που θα υποβληθούν, σχολίασε ο CEO της εταιρείας, Πέτρος Λαζάρου.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με πλήρη ασφάλεια και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εν δυνάμει αγοραστές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δεσμεύουν ένα συμβολικό ποσό αναλόγως του προς πώληση ακινήτου, το οποίο μπορεί να είναι και μόλις 3 χιλ. ευρώ, για να μπορούν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία. Το ποσό θα αποδεσμεύεται την αμέσως επόμενη μέρα, αφού δεν θα μεταφέρεται σε λογαριασμό της εταιρείας, αλλά της JCC Smart. Ακόμα ένα πλεονέκτημα της διαδικασίας της G & P Lazarou Online Auctions είναι πως ο κάθε πλειστηριασμός ακινήτου διαρκεί μόνο 15 λεπτά και η όλη διαδικασία γίνεται μέσω κινητού, τόσο για σκοπούς ευκολίας των ενδιαφερόμενων όσο και για λόγους ασφάλειας.

«Το γεγονός ότι η διαδικασία γίνεται απρόσωπα, ανώνυμα και με προστασία των προσωπικών δεδομένων, θεωρούμε ότι είναι ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο θα έχουν οι πελάτες», εξηγεί ο Πέτρος Λαζάρου.

Για όσους ανησυχούν για τη νέα διαδικασία και το νέο τρόπο πώλησης και απόκτησης ακινήτων, ο διευθυντής της εταιρείας σχολιάζει πως οι πωλητές της είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες για ότι χρειαστούν, δείχνοντας τα ακίνητα εκ των προτέρων και παρέχοντας όποιου είδους πληροφορίες χρειάζονται.

Συνεργασία με τρίτους

Την ίδια ώρα, ο κ. Λαζάρου εξηγεί πως στις δημοπρασίες θα τεθούν και ακίνητα που προέρχονται από τρίτους, όπως τράπεζες, μεγάλα ιδιωτικά ταμεία και εταιρείες διαχείρισης δανείων καθώς κι αυτοί θεωρούν πως με τη συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι ευκολότερο να διαθέσουν στην αγορά κάποια από τα ακίνητα που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους, εκμεταλλευόμενοι και το όνομα αξιοπιστίας που κατάφερε να δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια η G&P Lazarou.   

30/7 η δεύτερη δημοπρασία

Μετά την πρώτη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη, ο κ. Λαζάρου εξήγγειλε πως θα ακολουθήσει κι άλλη, με περισσότερο ακίνητα, σε ιδιαίτερα προνομιακές τοποθεσίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια. «Στο παρόν στάδιο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως η δεύτερη δημοπρασία θα περιλαμβάνει ακίνητα εκατομμυρίων, σε πολύ προνομιακές περιοχές, αφού ουσιαστικά θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη διαδικασία μετά την αρχική της ερχόμενης Τρίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία θα γίνεται μέσω του λογισμικού Auction Live, του οποίου η G&P Lazarou έχει τα δικαιώματα και για την κυπριακή και για ελληνική αγορά. Επικεφαλής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της εταιρείας είναι η Beate Christeleit, άτομο με διεθνή εμπειρία σε τέτοιου είδους πωλήσεις, η οποία θα πλαισιώνεται από την ομάδα των πολιτών της εταιρείας.

Τα πρώτα

Τα ακίνητα που θα βγουν στην αγορά στις 7 Ιουλίου αφορούν:

  1. Οικιστικό οικόπεδο στον Στρόβολο

Εμβαδό: 337 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €78,000
Ώρα έναρξης: 10:00π.μ.
 

  1. Οικιστικό οικόπεδο στη Λακατάμια

Εμβαδό: 525 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €90,000
Ώρα έναρξης: 10:30π.μ.

  1. Οικιστικό οικόπεδο στην Παρεκκλησιά

Εμβαδό: 839 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €89,000
Ώρα έναρξης: 11:00π.μ.
 

  1. Αγροτεμάχιο στον Πύργο Λεμεσού

Εμβαδό: 5,612 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €60,000
Ώρα έναρξης: 11:30π.μ
 

  1. Οικιστικό οικόπεδο στη Σια

Εμβαδό:391 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €25,000
Ώρα έναρξης: 12:00μ.μ

  1. Οικιστικό οικόπεδο στα Λατσιά

Εμβαδό: 498 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €100,000
Ώρα έναρξης: 12:30μ.μ.
 

  1. Οικιστικό οικόπεδο στην  Καλλιθέα

Εμβαδό: 524 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €99,000
Ώρα έναρξης: 13:00μ.μ.
 

  1. Διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στο Δάλι

Τιμή ανοίγματος: €75,000
Ώρα έναρξης: 13:30μ.μ.
 

  1. Οικιστικό οικόπεδο στη Σια

Εμβαδό: 780 τ.μ.
Τιμή ανοίγματος: €45,000
Ώρα έναρξης: 14:00μ.μ.
 

  1. Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Έγκωμη

Τιμή ανοίγματος: €185,000
Ώρα έναρξης: 14:30μ.μ.
 
Αλλάζει η αγορά

Κληθείς να σχολιάζει τις αλλαγές αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στον τομέα των ακινήτων, ο κ. Λαζάρου ανέφερε πως κατά την περίοδο του lockdown, υπήρξε μία φυσιολογική μείωση στις πράξεις, η οποία όμως το επόμενο διάστημα καλύφθηκε. Σε πιο μακρο-οικονομικό επίπεδο, σχολίασε, είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Σχολίασε πως οι Κύπριοι αγοραστές ακινήτων δεν είναι επαναλαμβανόμενοι σε αντίθεση με ξένους, κυρίως θεσμικούς αγοραστές. Γι’ αυτό, εξήγησε, χρειάζεται να προσφέρουμε το κατάλληλο προϊόν στους σωστούς πελάτες. «Αυτό είναι που κάνουμε καλά. Ξέρουμε την τοπική αγορά και αναγνωρίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας».
Σχολίασε πως τα σχέδια της κυβέρνησης είναι ενθαρρυντικά και προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσουν στο να επανέλθει η αγορά. Υπέρ της ντόπιας αγοράς μπορεί να λειτουργήσει και το γεγονός πως κάποιοι εγχώριοι επενδυτές που αναζητούσαν επενδύσεις σε ακίνητα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή τύπου AirBnB, σήμερα, λόγω πανδημίας, ενδεχομένως να δώσουν περισσότερη σημασία στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

Σημείωσε επίσης πως εξακολουθεί να παρατηρείται έλλειψη διαμερισμάτων προς ενοικίαση σε νεαρά ζευγάρια κι απομένει να διαφανεί κατά πόσο τα σχέδια για νέες αναπτύξεις που ήταν στα σκαριά προ κορωνοϊού θα είναι ικανοποιητικά για να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.