Ο βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα είναι, εκτός απροόπτου, ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών.

Κατά την ψεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το έκτακτο Παγκύπριο συνέδριο που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 26/7.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, μόνο μια υποψηφιότητα κατατέθηκε για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αυτή του βουλευτή κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

«Συνεπώς στο συνέδριο της Κυριακής ο κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα ανακηρυχθεί άνευ υποψήφιου νέος Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών», σημειώνεται.

Παράλληλα αναμένεται να εγκριθεί από το έκτακτο συνέδριο η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για επέκταση μέχρι και ένα έτος της θητείας όλων των συλλογικών οργάνων του Κινήματος.

Ως εκ τούτου η θητεία του νέου Προέδρου δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν του Οκτώβριου 2021, αφού μέχρι τότε θα πρέπει να οργανωθεί Παγκύπριο εκλογικό συνέδριο.

«Καθοριστικός σταθμός για το μέλλον του Κινήματος είναι βεβαίως το ορόσημο του Μαΐου 2021 και οι Βουλευτικές εκλογές».

Με την ανάληψη της Προεδρίας από τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου το Κίνημα μπαίνει σε νέα επιταχυνόμενη περίοδο προετοιμασίας για τις εκλογές του 2021, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Philenews