Μια διαφορετική εκδοχή δίνει ο κοινοτάρχης Ερήμης, Αντρέας Αρέστη όσον αφορά στην επίμαχη λειτουργία σε μοναστήρι της περιοχής και την παρουσία πιστών.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα»  στο Omega, ο κ. Αρέστη υποστήριξε ότι εντός του ναού υπήρχαν μόνο 3 άτομα, αυτά τα οποία εντόπισαν οι αστυνομικοί. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος μαζί με αστυνομικούς κατέβηκαν στα «κελιά» πλησίον του μοναστηριού και δεν εντοπίστηκε κανείς να βρίσκεται εντός τους. «Επομένως πού πήγαν;», ανέφερε ο κοινοτάρχης χαρακτηριστικά.
 
Ερωτηθείς για τα οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο, απάντησε ότι  είθισται να σταθμεύουν πολίτες στα χωράφια έξω από την Μονή, για να πάνε να μαζέψουν αγρέλια και μανιτάρια. «Απαγορεύεται να σταθμεύουν όπου θέλουν;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
 
Εντούτοις τα 14 άτομα που ταυτοποιήθηκαν μέσω των οχημάτων, κλήθηκαν για κατάθεση, κατηγορήθηκαν γραπτώς και ακολούθως θα παραπεμφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Οι εξετάσεις των Αρχών συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να κληθούν στις αρχές και άλλα πρόσωπα», ανέφερε στην εκπομπή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται άλλες 30 καταθέσεις απο άτομα που αναγνωρίστηκαν από εξαγριωμένους κατοίκους. Κάποιοι εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχθηκαν ότι ήταν μέσα στο μοναστήρι.
 
Πηγή: philenews