Συνολικά 25 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Από τα 25 άτομα με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, τρία βρίσκονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Χθες πέντε ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, από τους οποίους οι τρεις έλαβαν τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης τους και αφού ήταν θετικά μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους.
 
Οι άλλοι δύο ασθενείς, που είναι ηλικιωμένοι και βρίσκονταν σε Κέντρο  Αποκατάστασης στη επαρχία Λάρνακας, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.
 
Οι δύο ασθενείς που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο ως θετικοί στον κορωνοϊό, παρουσιάζουν καλή κλινική κατάσταση.
 
Το Κέντρο Αποκατάστασης εκκενώθηκε για απολύμανση, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των δύο ασθενών και θα ληφθούν δείγματα από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους, περιλαμβανομένων των φροντιστριών αλλά και των υπολοίπων τροφίμων.
 
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται από το Σάββατο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου οι εργαστηριακές εξετάσεις για κορωνοϊό  σε άτομα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που δικαιούνται να εργάζονται με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, καθώς και σε άτομα από τον ιδιωτικό τομέα, των οποίων οι επιχειρήσεις δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους.
 
Σημειώνεται ότι το Σάββατο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έδωσαν δείγμα 40 άτομα, χθες Κυριακή 140 και μέχρι τις τρεις σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν δείγμα 80 πρόσωπα.
 
Η δειγματοληψία αρχίζει στις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται γύρω στις 4 το απόγευμα ενώ όλα τα άτομα που υποβάλλονται στον συγκεκριμένο έλεγχο παρουσιάζουν την απαραίτητη βεβαίωση που αναφέρει σε ποια υπηρεσία ή επιχείρηση εργάζονται.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ