Τους προβληματισμούς της ως προς την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εκφράζει με επιστολή της προς την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού η ΠΣΕΜ. 
 
Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΠΣΕΜ  χιλιάδες παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια σε ψηφιακό εξοπλισμό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαθητές δυο ταχυτήτων και να ενισχύονται οι ανισότητες αφού δεν έχουν όλοι τον απαραίτητο εξοπλισμό. 
 
Καταληκτικά, οι οργανωμένοι μαθητές ζητούν την παρέμβαση της Επιτρόπου για την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

 Αυτούσια η επιστολή της ΠΣΕΜ:

 
«Αξιότιμη Επίτροπε
 
Ως ΠΣΕΜ σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμμαθητές μας σε σχέση με την πρόσβαση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Δυστυχώς χιλιάδες παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενάμιση μήνα μετά το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια σε ψηφιακό εξοπλισμό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο για να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρούμε αυτό το γεγονός απαράδεκτο γιατί δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων και ενισχύει τις ανισότητες καθώς τα παιδιά που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι κυρίως παιδιά από φτωχές οικογένειες, παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Παρά τις δεσμεύσεις χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 
Σας παρακαλούμε όπως παρέμβετε ούτως ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία στη βάση των ίσων ευκαιριών όπως ορίζει το Άρθρο 28 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση».
 
Πηγή: philenews