Αυτό το μήνα έσπασε το φράγμα των 100,000 login (συνδέσεις) σε μία μέρα στα ψηφιακά κανάλια της τράπεζας (1Bank), σύμφωνα με άτομο από την Τράπεζα Κύπρου. Η αύξηση εστιάζεται σε συνδέσεις από το κινητό, οι οποίες αποτελούν και το 85% των συνδέσεων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την  μέρα με τις πιο πολλές συνδέσεις για τα ψηφιακά κανάλια της τράπεζας σπάζοντας το ρεκόρ και ανεβάζοντας τον πήχη στις 103,432, ενώ συχνό φαινόμενο είναι πλέον να ξεπερνιούνται τα 100,000 logins σε μία μόνο μέρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Τα συστήματα τις Τράπεζας Κύπρου  δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δείχνουν έτοιμα να διαχειριστούν τον υφιστάμενο, ή και μεγαλύτερο όγκο συνδέσεων και συναλλαγών», σημείωσε. 

Μάλιστα όπως μας ειπώθηκε η τάση συνεχίζει να είναι ανοδική. Συγκριτικά, η μέρα με τις πιο πολλές συνδέσεις το 2019, κατέγραψε περίπου 25,000 λιγότερες από την αντίστοιχη του Απριλίου φέτος. Η αύξηση εστιάζεται σε συνδέσεις από το κινητό, οι οποίες αποτελούν και το 85% των συνδέσεων, με περισσότερες από 85,000 συνδέσεις σε μία μέρα, περίπου 20,000 περισσότερες από τα υψηλότερα σημεία του 2019. Μικρότερη αύξηση καταγράφεται στις συνδέσεις από υπολογιστές.

Ενδιαφέρον επίσης στατιστικό στοιχείο, είναι ότι οι πιο πολλές συνδέσεις γίνονται τις Τετάρτες και Πέμπτες, ενώ σε αντίθεση με το 2019, όταν υπήρχε απότομη αύξηση στο τέλος του κάθε μήνα, πλέον παρατηρείται καθημερινή σύνδεση από τους πελάτες. 
 
Ταυτόχρονα με την αύξηση στις συνδέσεις αυξήθηκε και ο όγκος των συναλλαγών.

Philenews/Insider